432 millió dollárt veszített a kriptopiac a legutóbbi vérfürdőben

-

A jelenlegi piaci visszaesést számos makrogazdasági tényezőnek tulajdonítják, például a vártnál magasabb CPI-adatoknak és a Fed 40 éve nem látott, lehetséges nagy kamatemelésének.
A kriptopiaci zűrzavar szeptember harmadik hetébe lépett, mivel a legtöbb kriptopénz medvésen kezdte a hetet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A teljes kriptopiaci kapitalizáció ismét 1 milliárd dollár alá süllyedt, és az elmúlt 24 órában több kriptopénz is kétszámjegyű esést könyvelhetett el.
A folyamatos medvés turbulencia közel félmilliárdos likvidálást eredményezett a tőkeáttételes kriptokereskedők számára az elmúlt 24 órában.
A Coinglass adatai kiemelik, hogy 130.087 kereskedő szerződése szűnt meg, 431,51 millió dollár értékű likvidálással.
A tőkeáttételes bitcoinkereskedők 44,5 millió dollárt veszítettek, őket az ethereum kereskedők követték 8,39 millió dolláros összlikvidációval.
A long kereskedők a tőzsdék többségén jelentős veszteséget szenvedtek el, a long és short likvidálások összege közötti átlagos különbség 10-szeres volt.

Likvidálások a különböző tőzsdéken. Forrás: Coinglass

A jelenlegi piaci zavarokat több makrogazdasági tényezőnek tulajdonítják, többek között a nemrég közzétett fogyasztói árindex (CPI) szeptember 13-i adatának, amely azt mutatta, hogy még mindig nem hűlt le az infláció.
A BTC árfolyama a CPI-adatok közzétételét követő percekben közel 1000 dollárral esett. Azóta a piac a hétvégén mutatott némi hajlandóságot az emelkedésre, de hétfőn korábban újabb vérfürdő következett.


A magasabb CPI-adatot várhatóan a Fed kamatemelése követi majd a szeptember 21-re tervezett következő ülésen.
A piaci szakértők azt jósolják, hogy a kamatemelés az elmúlt 40 év legnagyobb mértékűje lehet, a szárnyaló infláció megfékezése érdekében.
A CME FedWatch figyelőeszköz szerint a piac mostanra teljesen beárazta a Fed alapkamatának legalább 75 bázispontos emelését, és nem számol a 100 bázispontos emelés esélyével sem. Egy 100 pontos emelés a Fed első ilyen jellegű intézkedése lenne az 1980-as évek eleje óta.
A nemrégiben lezajlott Ethereum Merge-et is sokan „vedd meg a pletykát, add el a hírt” eseménynek tulajdonították, ahol az ethereum (ETH) ára 2000 dollárig emelkedett a Merge előtti időszakban, de mostanra a Merge után 1300 dollárra esett vissza.


Mivel a részvény- és kriptopiacokon hasonló csökkenő tendencia figyelhető meg, a népszerű kereskedő, Clark gyorsan rámutatott a jelenlegi piaci viszonyok hasonlóságára az 1970-es évekhez.
Clark a tweetjében megjegyezte, hogy a piac az év vége felé, november és december hónapokban ismét bikára fordulhat. Így a kriptopiac 2022 vége felé a részvénypiaccal párhuzamosan újabb bullish ralit tapasztalhat.

Olvastad már? A Goldman Sachs szerint nagyot is eshet a BTC ára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!