A Goldman Sachs szerint nagyot is eshet a BTC ára

-

A BTC-származékokra vonatkozó adatok azt mutatják, hogy a hangulat a 20000 dollár, a jelenlegi pszichológiai támasz alatti masszív zuhanás irányába mozdul el.
A Goldman Sachs táborából érkező makrogazdasági figyelmeztetések szerint a BTC 12000 dollárig való zuhanás veszélyének van kitéve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank közgazdászainak Jan Hatzius vezette csoportja módosította a Federal Reserve irányadó kamatemelésének sebességére vonatkozó előrejelzését.
Megjegyezték, hogy az amerikai jegybank szeptemberben 0,75%-kal, novemberben pedig 0,5%-kal emeli a kamatokat, szemben a korábbi 0,5%-os, illetve 0,25%-os előrejelzésükkel.
A Fed kamatemelési politikája kulcsszerepet játszott a BTC 2022-es árfolyamtrendjének meghatározásában.
A magasabb hitelkamatok időszaka – a nulla közeli szintről a mostani 2,25-2,5%-os tartományba – arra késztette a befektetőket, hogy kivonuljanak a kockázatosabb eszközökből, és menedéket keressenek a biztonságosabb alternatívákban, például a készpénzben.
A BTC az elmúlt évben közel 60%-ot esett, és most a 20000 dolláros pszichológiai támasz körül ingadozik. Egyes elemzők, köztük egy álnéven tevékenykedő kereskedő, Doctor Profit, úgy vélik, hogy a BTC árfolyama a jelenlegi szinteken a mélypont fázisába lépett.

„Vegyék figyelembe a FED következő döntéseit. A 0,75% kamatemelés már be van árazva, ha 1% lesz, máris vért látunk.”


Másrészt, a Bitcoin folyamatosan pozitív korrelációja az amerikai részvénypiaccal, különösen a tech-részvényeket összesítő Nasdaq Composite-tal, nagyobb korrekciós kockázatot jelent.
Sharon Bell, a Goldman Sachs stratégája szerint a részvénypiac legutóbbi emelkedései bikacsapdák lehetnek, és megismétli cége figyelmeztetését, miszerint a részvények 26%-kal zuhanhatnak, ha a Fed agresszívabbá válik az infláció elleni küzdelem érdekében végrehajtott kamatemelésekkel.
Érdekes módon a figyelmeztetések egybeesnek az intézményi befektetők által tartott BTC short pozíciók közelmúltbeli növekedésével, a CME adatai szerint, amelyeket az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság, a CFTC heti jelentésében kiemeltek. Szerintük ez is egy nagyobb esés bekövetkeztére utalhat.

Az opciós konszenzus a BTC-t 12000 dolláron látja

A 2022 végén lejáró BTC-opciók azt mutatják, hogy a legtöbb kereskedő arra fogad, hogy a BTC ára egészen a 10000-12000 dolláros tartományig esik.

Forrás: Coinglass

Összességében a növekedésre és az esésre fogadók aránya 1,90 volt szeptember 18-án, a legnagyobb súlyt a 45000 dolláros kötési árra szóló vételi opciók viselik.
A 10000 és 23000 dollár közötti kötési árakon azonban három vételi opcióra legalább négy eladási opció jutott – ez talán reálisabb, időközi értékelése a piaci hangulatnak.
Technikai szempontból a BTC árfolyama nagyjából 30%-kal, 13500 dollárig eshet, mivel az árfolyam egy meggyőző inverz felfelé és lefelé mutató mintát alkot.
Forrás: TradingView

Ezzel szemben egy határozott emelkedés az 50 napos exponenciális mozgóátlag (50 napos EMA; a piros hullám) fölé 21250 dollár közelében érvénytelenítheti ezt a medvés beállítást, és a BTC-t a 25000 dollár felé, mint a következő pszichológiai felfelé irányuló cél felé lendítheti.

Olvastad már? Napenergiával működő kriptofarm jön létre Ausztriában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!