Napenergiával működő kriptofarm jön létre Ausztriában

-

Egy Dél-Ausztrália államban található kriptobányászati adatközpont főként napenergiával termelt villamos energiával fog működni – derül ki egy médiajelentésből.
Az bányászati létesítményt egy olyan régióban hozták létre, amely az energiaigényes vasérckitermeléséről és acélgyártásáról ismert.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy Bitcoin-farm napenergiával és felesleges energiával bányászik kriptopénzt Dél-Ausztráliában

A dél-ausztráliai Whyalla „acélváros” egy új kriptobányászati létesítménynek adott otthont, amely napenergiából előállított villamos energiával fog működni.
A Lumos Digital Mining vállalat által üzemeltetett 5 megawattos létesítmény bitcoint fog bányászni – egy olyan folyamatot fog végezni, amelyet gyakran okolnak az energiaigényessége miatt.
Az ABC ausztrál nemzeti műsorszolgáltató egy riportban megjegyzi, hogy egy olyan időszakban, amikor a világ igyekszik csökkenteni az energiafogyasztást, a piaci kapitalizáció alapján vezető kriptopénz kitermelése több energiát használ fel, mint az olyan közepes méretű országok, mint Argentína. Ez visszhangozza a tömegmédia által világszerte gyakran kiemelt kritikát.
A helyi hatóságok a napelemes kriptobányászati projektet annak bizonyítékaként tekintik, hogy a bitcoin előállítása lehet környezetbarátabb is.
A vállalkozás terveit kommentálva Nick Champion, Dél-Ausztrália állam kereskedelmi és beruházási minisztere részletezte:

„Ez fontos a blokklánc dekarbonizációja szempontjából, amely egy nagyon energiaigényes iparág. Szerintem ez egy új gazdaság kezdete itt, Whyallában.

A kormánytisztviselő azt is reméli, hogy a jövőben más adatközpontok is megújuló energiával bányásznak kriptovalutát. „Lesz kereslet a blokkláncra, de a szén-dioxid-semleges blokkláncra is, így szerintem egyre több ilyen létesítményt fogunk látni” – írta.
Kijelentése azután hangzott el, hogy a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatalának nemrégiben kiadott jelentése szerint csak az Egyesült Államokban a kriptopénz előállítása a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 0,3%-át teszi ki.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A Lumos Digital Mining képviselője szerint az új kriptofarm potenciálisan évente körülbelül 100 BTC-t tudna bányászni, a rendelkezésre álló energiától függően.
Angelo Kondylas elmondta, hogy a vállalat a napenergia egy részét más fogyasztóknak is eladhatja, vagy növelheti a kriptokibocsátást, hogy felhasználhassa a különböző forrásokból származó többletenergiát, amikor az áramtermelés meghaladja a keresletet.
Kondylas rámutatott, hogy az áramtermelők súlyos veszteségeket szenvedhetnek el, amikor alacsony fogyasztás idején kikapcsolnak.
„Alapvetően olyanok vagyunk, mint egy szivacs. Felszívjuk a felesleget, amit nem használunk fel” – magyarázta. Az üzemeltető idővel meg kívánja duplázni a bányászati létesítmény méretét.
A megújuló és többletenergián alapuló Bitcoin-bányászat világszerte egyre nagyobb teret nyer: az Egyesült Államokban egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a napenergia-alapú coinbányászati projektek iránt, az oroszországi olajmezőkön a felesleges kőolajgázzal (APG) működő kriptopénz-farmok kapacitása pedig növekszik.

Olvastad már? Vajon erősebb lett a Bitcoin az Ethereum Merge-et követően?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!