Egy Dél-Ausztrália államban található kriptobányászati adatközpont főként napenergiával termelt villamos energiával fog működni – derül ki egy médiajelentésből.

Az bányászati létesítményt egy olyan régióban hozták létre, amely az energiaigényes vasérckitermeléséről és acélgyártásáról ismert.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy Bitcoin-farm napenergiával és felesleges energiával bányászik kriptopénzt Dél-Ausztráliában

A dél-ausztráliai Whyalla „acélváros” egy új kriptobányászati létesítménynek adott otthont, amely napenergiából előállított villamos energiával fog működni.

A Lumos Digital Mining vállalat által üzemeltetett 5 megawattos létesítmény bitcoint fog bányászni – egy olyan folyamatot fog végezni, amelyet gyakran okolnak az energiaigényessége miatt.

Az ABC ausztrál nemzeti műsorszolgáltató egy riportban megjegyzi, hogy egy olyan időszakban, amikor a világ igyekszik csökkenteni az energiafogyasztást, a piaci kapitalizáció alapján vezető kriptopénz kitermelése több energiát használ fel, mint az olyan közepes méretű országok, mint Argentína. Ez visszhangozza a tömegmédia által világszerte gyakran kiemelt kritikát.

A helyi hatóságok a napelemes kriptobányászati projektet annak bizonyítékaként tekintik, hogy a bitcoin előállítása lehet környezetbarátabb is.

A vállalkozás terveit kommentálva Nick Champion, Dél-Ausztrália állam kereskedelmi és beruházási minisztere részletezte:

„Ez fontos a blokklánc dekarbonizációja szempontjából, amely egy nagyon energiaigényes iparág. Szerintem ez egy új gazdaság kezdete itt, Whyallában.

A kormánytisztviselő azt is reméli, hogy a jövőben más adatközpontok is megújuló energiával bányásznak kriptovalutát. „Lesz kereslet a blokkláncra, de a szén-dioxid-semleges blokkláncra is, így szerintem egyre több ilyen létesítményt fogunk látni” – írta.

Kijelentése azután hangzott el, hogy a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatalának nemrégiben kiadott jelentése szerint csak az Egyesült Államokban a kriptopénz előállítása a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 0,3%-át teszi ki.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Lumos Digital Mining képviselője szerint az új kriptofarm potenciálisan évente körülbelül 100 BTC-t tudna bányászni, a rendelkezésre álló energiától függően.

Angelo Kondylas elmondta, hogy a vállalat a napenergia egy részét más fogyasztóknak is eladhatja, vagy növelheti a kriptokibocsátást, hogy felhasználhassa a különböző forrásokból származó többletenergiát, amikor az áramtermelés meghaladja a keresletet.

Kondylas rámutatott, hogy az áramtermelők súlyos veszteségeket szenvedhetnek el, amikor alacsony fogyasztás idején kikapcsolnak.

„Alapvetően olyanok vagyunk, mint egy szivacs. Felszívjuk a felesleget, amit nem használunk fel” – magyarázta. Az üzemeltető idővel meg kívánja duplázni a bányászati létesítmény méretét.

A megújuló és többletenergián alapuló Bitcoin-bányászat világszerte egyre nagyobb teret nyer: az Egyesült Államokban egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a napenergia-alapú coinbányászati projektek iránt, az oroszországi olajmezőkön a felesleges kőolajgázzal (APG) működő kriptopénz-farmok kapacitása pedig növekszik.

Olvastad már? Vajon erősebb lett a Bitcoin az Ethereum Merge-et követően?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!