Napenergiával működő kriptofarm jön létre Ausztriában

-

Egy Dél-Ausztrália államban található kriptobányászati adatközpont főként napenergiával termelt villamos energiával fog működni – derül ki egy médiajelentésből.
Az bányászati létesítményt egy olyan régióban hozták létre, amely az energiaigényes vasérckitermeléséről és acélgyártásáról ismert.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy Bitcoin-farm napenergiával és felesleges energiával bányászik kriptopénzt Dél-Ausztráliában

A dél-ausztráliai Whyalla „acélváros” egy új kriptobányászati létesítménynek adott otthont, amely napenergiából előállított villamos energiával fog működni.
A Lumos Digital Mining vállalat által üzemeltetett 5 megawattos létesítmény bitcoint fog bányászni – egy olyan folyamatot fog végezni, amelyet gyakran okolnak az energiaigényessége miatt.
Az ABC ausztrál nemzeti műsorszolgáltató egy riportban megjegyzi, hogy egy olyan időszakban, amikor a világ igyekszik csökkenteni az energiafogyasztást, a piaci kapitalizáció alapján vezető kriptopénz kitermelése több energiát használ fel, mint az olyan közepes méretű országok, mint Argentína. Ez visszhangozza a tömegmédia által világszerte gyakran kiemelt kritikát.
A helyi hatóságok a napelemes kriptobányászati projektet annak bizonyítékaként tekintik, hogy a bitcoin előállítása lehet környezetbarátabb is.
A vállalkozás terveit kommentálva Nick Champion, Dél-Ausztrália állam kereskedelmi és beruházási minisztere részletezte:

„Ez fontos a blokklánc dekarbonizációja szempontjából, amely egy nagyon energiaigényes iparág. Szerintem ez egy új gazdaság kezdete itt, Whyallában.

A kormánytisztviselő azt is reméli, hogy a jövőben más adatközpontok is megújuló energiával bányásznak kriptovalutát. „Lesz kereslet a blokkláncra, de a szén-dioxid-semleges blokkláncra is, így szerintem egyre több ilyen létesítményt fogunk látni” – írta.
Kijelentése azután hangzott el, hogy a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatalának nemrégiben kiadott jelentése szerint csak az Egyesült Államokban a kriptopénz előállítása a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 0,3%-át teszi ki.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A Lumos Digital Mining képviselője szerint az új kriptofarm potenciálisan évente körülbelül 100 BTC-t tudna bányászni, a rendelkezésre álló energiától függően.
Angelo Kondylas elmondta, hogy a vállalat a napenergia egy részét más fogyasztóknak is eladhatja, vagy növelheti a kriptokibocsátást, hogy felhasználhassa a különböző forrásokból származó többletenergiát, amikor az áramtermelés meghaladja a keresletet.
Kondylas rámutatott, hogy az áramtermelők súlyos veszteségeket szenvedhetnek el, amikor alacsony fogyasztás idején kikapcsolnak.
„Alapvetően olyanok vagyunk, mint egy szivacs. Felszívjuk a felesleget, amit nem használunk fel” – magyarázta. Az üzemeltető idővel meg kívánja duplázni a bányászati létesítmény méretét.
A megújuló és többletenergián alapuló Bitcoin-bányászat világszerte egyre nagyobb teret nyer: az Egyesült Államokban egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a napenergia-alapú coinbányászati projektek iránt, az oroszországi olajmezőkön a felesleges kőolajgázzal (APG) működő kriptopénz-farmok kapacitása pedig növekszik.

Olvastad már? Vajon erősebb lett a Bitcoin az Ethereum Merge-et követően?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!