Megugrott az Ethereum Classic hashrátája

-

A csütörtöki statisztikák szerint az Ethereum Classic hashrátája, amely a bányászathoz felhasznált teljes számítási kapacitás kiszámítására szolgáló mérőszám, egy nap alatt 280%-kal ugrott meg.
Az ETC másodpercenkénti hashrátája az iparági becslések szerint 64 Th/s-ról 183 Th/s-ra ugrott.
Ez a mutató arra utal, hogy azok a bányászok, akik az ETH hálózaton abbahagyták a munkát, átköltöztek az ETC-re, mivel az Ethereum bányászhardverek továbbra is kompatibilisek az Ethereum Classic algoritmusával, az Ethash-sel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum, a bitcoin után a második legismertebb kriptopénz, szeptember 15-én mutatta be a legjelentősebb frissítését, amellyel a hálózatot Proof of Work (PoW) konszenzusról Proof of Stake (PoS) validálásra állítja át.
Ezzel párhuzamosan munkanélkülivé tette a bányászok nagy részét az Ethereum hálózatán, mivel a PoS-re való frissítés lehetetlenné tette a bányászatot.
Mivel azonban a több milliárdnyi megvásárolt bányászati eszközpark nem mehet kárba, a bányászok inkább az Ethereum Classic felé tendálnak, hogy folytassák a munkájukat.
Bár a hashráta hirtelen növekedése egybeesik az Ethereum frissítével, az ETC hashrátája már eddig is növekedett, az előző hónapban közel 500%-kal nőtt.

Az Ethereum alapítója támogatja a bányászokat, hogy az Ethereum Classic-ra váltanak

A PoS-re való átállásra hivatkozva Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója is támogatja a bányászokat, hogy az Ethereum Classic-ra térjenek át, hogy folytathassák a munkájukat.

„Ki akarja itt megszüntetni a Proof of Stake-et?… Rengeteg blokklánc van, mint például az Ethereum Classic, amely az eredeti Ethereum, ez nem árulta el a víziót a TheDAO elágazásával. Ez egy nagyon barátságos közösség, és szerintem biztosan szívesen fogadják a Proof of Work rajongókat… Ha szereted a Proof of Work-ot, akkor használd az Ethereum Classic-ot. Az egy teljesen jó lánc.”

Az Ethereum Classic mellett néhány más PoW platform, köztük az Ergo, a Ravecoin és a Flux iránt is érdeklődést mutattak a bányászok.
Hasonlóképpen, egy bányászattal foglalkozó adatelemző cég, a 2Miners arra a következtetésre jutott, hogy az Ergo hálózata a frissítést követő 24 órában 400%-os gyors növekedést regisztrált, a hashráta 137 Th/s-on tetőzött. A Ravecoin hashrátája pedig 9 Th/s-ról 14,34-re ugrott egy nap alatt.
Az ETC bányászata gyorsan végezhető az Ethereum-bányászok korábban kifejlesztett gépein keresztül. Az ETC-nek GPU és ASIC alapú gépekre van szüksége a bányászathoz.
Ezenkívül az Ethereum-hálózat vezető bányászpoolja, az Etheremine jelenleg a legjelentősebb hozzájárulást generáló 57 Th/s-os bányászpool lett. A csoport összesen 30 647 bányászra támaszkodik.
Az ETC, az Ethereum Classic natív eszköze jelenleg 33 dollár felett cserél gazdát, az elmúlt órában több mint 2%-kal emelkedett. A magasabb bányászati aktivitással ellentétben azonban az ETC egy nap alatt több mint 10%-ot, a múlt héten pedig több mint 11%-ot veszített.

Olvastad már? A Dogecoin lett a második legnagyobb PoW kriptopénz

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!