Megugrott az Ethereum Classic hashrátája

-

A csütörtöki statisztikák szerint az Ethereum Classic hashrátája, amely a bányászathoz felhasznált teljes számítási kapacitás kiszámítására szolgáló mérőszám, egy nap alatt 280%-kal ugrott meg.
Az ETC másodpercenkénti hashrátája az iparági becslések szerint 64 Th/s-ról 183 Th/s-ra ugrott.
Ez a mutató arra utal, hogy azok a bányászok, akik az ETH hálózaton abbahagyták a munkát, átköltöztek az ETC-re, mivel az Ethereum bányászhardverek továbbra is kompatibilisek az Ethereum Classic algoritmusával, az Ethash-sel.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum, a bitcoin után a második legismertebb kriptopénz, szeptember 15-én mutatta be a legjelentősebb frissítését, amellyel a hálózatot Proof of Work (PoW) konszenzusról Proof of Stake (PoS) validálásra állítja át.
Ezzel párhuzamosan munkanélkülivé tette a bányászok nagy részét az Ethereum hálózatán, mivel a PoS-re való frissítés lehetetlenné tette a bányászatot.
Mivel azonban a több milliárdnyi megvásárolt bányászati eszközpark nem mehet kárba, a bányászok inkább az Ethereum Classic felé tendálnak, hogy folytassák a munkájukat.
Bár a hashráta hirtelen növekedése egybeesik az Ethereum frissítével, az ETC hashrátája már eddig is növekedett, az előző hónapban közel 500%-kal nőtt.

Az Ethereum alapítója támogatja a bányászokat, hogy az Ethereum Classic-ra váltanak

A PoS-re való átállásra hivatkozva Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója is támogatja a bányászokat, hogy az Ethereum Classic-ra térjenek át, hogy folytathassák a munkájukat.

„Ki akarja itt megszüntetni a Proof of Stake-et?… Rengeteg blokklánc van, mint például az Ethereum Classic, amely az eredeti Ethereum, ez nem árulta el a víziót a TheDAO elágazásával. Ez egy nagyon barátságos közösség, és szerintem biztosan szívesen fogadják a Proof of Work rajongókat… Ha szereted a Proof of Work-ot, akkor használd az Ethereum Classic-ot. Az egy teljesen jó lánc.”

Az Ethereum Classic mellett néhány más PoW platform, köztük az Ergo, a Ravecoin és a Flux iránt is érdeklődést mutattak a bányászok.
Hasonlóképpen, egy bányászattal foglalkozó adatelemző cég, a 2Miners arra a következtetésre jutott, hogy az Ergo hálózata a frissítést követő 24 órában 400%-os gyors növekedést regisztrált, a hashráta 137 Th/s-on tetőzött. A Ravecoin hashrátája pedig 9 Th/s-ról 14,34-re ugrott egy nap alatt.
Az ETC bányászata gyorsan végezhető az Ethereum-bányászok korábban kifejlesztett gépein keresztül. Az ETC-nek GPU és ASIC alapú gépekre van szüksége a bányászathoz.
Ezenkívül az Ethereum-hálózat vezető bányászpoolja, az Etheremine jelenleg a legjelentősebb hozzájárulást generáló 57 Th/s-os bányászpool lett. A csoport összesen 30 647 bányászra támaszkodik.
Az ETC, az Ethereum Classic natív eszköze jelenleg 33 dollár felett cserél gazdát, az elmúlt órában több mint 2%-kal emelkedett. A magasabb bányászati aktivitással ellentétben azonban az ETC egy nap alatt több mint 10%-ot, a múlt héten pedig több mint 11%-ot veszített.

Olvastad már? A Dogecoin lett a második legnagyobb PoW kriptopénz

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!