Do Kwont körözik, de ő nem menekül

-

Vasárnap óta Do Kwon, a májusban drámai módon összeomlott Terra ökoszisztéma kegyvesztett társalapítója, aki ellen a szingapúri rendőrség elfogatóparancsot adott ki, már nincs az országban.
Múlt hétfőn Kwon és öt másik személy neve szerepelt a dél-koreai ügyészség által kiadott elfogatóparancsban. Nagyrészt ő a felelős két kriptovaluta létrehozásáért, amelyek májusi elképesztő bukása megrázta a globális kriptopiacokat.
A szingapúri rendőrség szerint:

„Az SPF a hazai jogszabályaink és nemzetközi kötelezettségeink keretein belül segítséget nyújt a Koreai Nemzeti Rendőrségi Ügynökségnek (KNPA). Do Kwon jelenleg nem tartózkodik Szingapúrban.”

A Terraform Labs nevű blokkláncplatformot, amelynek Kwon volt a társalapítója, a cég megszűnését követően a befektetők csalással vádolták meg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szöuli ügyészség legalább szeptember közepe óta azt állítja, hogy ő és a többi, a tőkepiaci törvények megsértésével vádolt személy mind Szingapúrban tartózkodik.

Do Kwon azt állítja, hogy nincs mit rejtegetnie

Do Kwon szombaton tweetelt, miután a helyi rendőrség közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy nincs mit eltitkolnia, és „teljes körű együttműködést” biztosít a kormányzati szerveknek.
A letartóztatási parancsot hosszas vizsgálatot és az összeomlást követő közfelháborodást követően adták ki Dél-Koreában. Az Elliptic, egy blokkláncelemző startup szerint a Luna és a TerraUSD befektetői világszerte összesen 42 milliárd dollárt veszítettek.
Vasárnap reggel azt tweetelte, hogy „nem vagyok »menekülőben« vagy bármi hasonlóban”, bár nem pontosította, hogy hol van.
Megnyugtatta a kormányt, hogy „minden olyan ügynökséggel, amely érdeklődést mutatott a kommunikáció iránt”, teljes mértékben együttműködő lesz, és nem titkol semmit.
A vállalat „számos bíróságon védekezik… és várakozással tekint a tények tisztázása elé a következő hónapokban” – mondta.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Do Kwon: Kwon: Az édeskevés kriptogyőzködő

A 31 éves Kwon az egyik legélénkebb és legelszántabb kriptoszószóló. Fénykorában, a Terraform Labs társalapítójaként és vezérigazgatójaként bátran szembeszállt a szkeptikusokkal, és a kriptó jövőjéről fújta a szélnek.
Meggyőző képességeinek köszönhetően sokan kezdték elhinni, hogy a Terra ökoszisztéma a legjobb hely a befektetésekhez. Az összes tényező közül, amely hozzájárult a kriptopiac idei eséséhez, a TerraUSD különösen fontosnak bizonyult.
Az olyan stabilcoinokat, mint a TerraUSD (vagy UST) egyetlen céllal hozták létre: az érménkénti egy dollár állandó értékének fenntartásával – amit az értékének idén májusi zuhanása előtt meg is tett: először kis összegekkel, majd zuhanórepülésbe kezdett.
A Celsius és a Voyager kriptohitelezők, valamint a Three Arrows Capital fedezeti alap nagy visszhangot kiváltó csődjét mind a Terra bukása előzte meg, és ez az esemény fokozta a kriptobefektetések és a stabilcoinok szabályozási ellenőrzését.
A jelentések alapján az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet vizsgálja, hogy a Do Kwon által vezetett Terraform Labs megsértette-e a szövetségi befektetővédelmi irányelveket az UST reklámozásának módjával.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: a Merge ellenére bearish az ETH

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!