Az angol hatóságok szerint illegálisan működik náluk az FTX tőzsde

-

Az FCA, Nagy-Britannia pénzügyi szabályozó hatósága figyelmeztetést adott ki, hogy a népszerű kriptotőzsde, az FTX nem rendelkezik engedélyekkel, hogy a szigetországban működjön.
A hatóság a saját weboldalán jelentette meg az állásfoglalást, a múlt hét végén. Az FCA szerint a tőzsde nem rendelkezik megfelelő működési engedélyekkel, mégis szolgáltatásokat nyújt az angol lakosságnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cégek, amelyek hivatalosan akarnak működni, az FCA engedélyével tehetik ezt meg.

„Úgy hisszük, hogy az FTX nem rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal, mégis lehetővé teszi a helyiek regisztrációját. Az országban szinte az összes fajta pénzügyi szolgáltatónak, legyen az cég vagy magánszemély, regisztráltatnia kell magát, és az engedélyünkre van szüksége. Ez a szokásos indokok miatt kell, mint például a pénzmosás, vagy a terrorfinanszírozás. Emellett pontosan tudni akarjuk, hogy ki mire költi a pénzét. Engedély nélkül működve a felhasználók nem jutnak hozzá a megfelelő védelemhez, és ha valami balul sül el, kétséges, hogy visszakapják-e a pénzüket.”

Az FTX jelenleg éppen terjeszkedni próbál Európában. Márciusban létrehozták az FTX Europe leányvállalatot, és a jelentések szerint a ciprusi tőzsdefelügyeletnél regisztráltatták magukat.
Májusban az angliai kormányzat úgy nyilatkozott, hogy a terveik szerint növelnék a kriptoelfogadást, és ennek jegyében megfelelő szabályozást dolgoznának ki a stablecoinok részére.
Rishi Sunak, egy vezető tisztviselő úgy fogalmazott, a kitűzött célok között van az Egyesült Királyság kriptoközponttá való változtatása, és ehhez lépéseket tesznek, hogy a kriptoipar vállalkozásai náluk tudjanak befektetni, építeni, működni, és az ország jogi környezet megfelelő legyen.

„Kriptós központtá szeretnénk válni. Mi akarunk lenni az az ország, ahol a világon a legjobb esélyekkel lehet kriptós startupot indítani, vagy éppen felfejleszteni.”

Az új miniszterelnök, Liz Truss hivatalba lépése miatt viszont most egyelőre nem tudni, hogy ezek a nagyszabású tervek megmaradnak-e a továbbiakban is.

Olvastad már? Megugrott az Ethereum Classic hashrátája

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!