Cardano: újra paritásba kerülhet az ADA az USD-vel?

-

A Cardano (ADA) még szeptemberben átesik az új Vasil hard forkon, ami javíthatja a hálózat összekapcsolhatóságát és stabilitását.
Mivel az ada érme értékének több mint 50%-át elvesztette, vajon a régóta várt frissítés felkeltheti a befektetők lelkesedését és fellendítheti az árfolyamot?
Szemügyre vesszük a legfrissebb híreket és egyéb olyan tényezőket, amelyek alakíthatják az ADA/USD előrejelzést 2022-ben és azon túl.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

ADA árfolyamgrafikon: Technikai nézet

Az ADA USD-hez viszonyított árfolyama 2017 októbere és 2018. április 1. között 4196,6%-kal növekedett, 0,02593 dollárról az akkori történelmi csúcsra, 1,1141 dollárra emelkedve.
A pozitív rali nem tartott sokáig. Az ADA január közepére sokat veszített értékéből, és 0,02 dollárra esett vissza.

A következő két évben az ADA és az USD árfolyama 0,02 és 0,09 dollár között ingadozott, mígnem 2020. november elején sikerült elérnie a 0,1 dolláros szintet.
Kevesebb mint egy hónap alatt az ADA értéke 112,2%-kal, a 2021. április 25-i 1,0883 dollárról 2021. május 16-án 2,3091 dollárra emelkedett, mivel a blokklánc bejelentette, hogy a Cardano okosszerződésekhez továbbra is folyik a „technikai infrastruktúra” fejlesztése, és a platform hamarosan elindítja a peer-to-peer (P2P) teszthálózatát is a felhasználók egy kis csoportja számára.
A szeptember pozitív hónap volt az ADA/USD árfolyam számára, mivel a coin valamivel több mint két hét alatt közel 55%-kal növekedett, a 2021. augusztus 17-i 1,9266 dollárról a 2021. szeptember 3-i 2,9682 dolláros történelmi csúcsra, megelőzve az Alonzo hard forkot, amely bevezette az okosszerződéseket a Cardanón.
Azóta azonban a token ára csökkent. Az ADA és az USD jelenlegi árfolyama (2022. szeptember 16-án) 0,4638 dolláron állt – a 2021-es csúcs óta mintegy 85%-kal csökkent, amit a negatív általános piaci hangulat, a felpörgő infláció és az amerikai jegybank (Fed) kamatemelései befolyásoltak.

ADA/USD árfolyam-előrejelzés

A legutóbbi lefelé irányuló árfolyam-akcióval összhangban a Wallet Investor algoritmus-alapú előrejelző szolgáltatás a cikk írásakor (szeptember 16-án) medvés ADA árfolyam-előrejelzést adott. Az oldal megjegyezte, hogy az ADA „rossz hosszú távú befektetés”.
A Wallet Investor a múltbeli árfolyam alakulásának elemzése alapján azt jósolta, hogy az ADA USD-hez viszonyított árfolyama 2023-ra 0,0531 dollárra eshet. Az oldal nem adott ADA árfolyam-előrejelzést 2027-re.
A DigitalCoinPrice ezzel szemben bullish ADA /USD árfolyam-előrejelzést adott, amely szerint a token ára 2022 végére 0,67 dollárra nő, 2025 végére pedig eléri a 2,19 dolláros árfolyamot.
Az oldal előrejelzése szerint 2027-re az ADA érmék ára elérheti a 2,38 dollárt. A hosszú távú ADA/USD előrejelzés szerint a kriptopénz 2030-ra eléri a 6,66 dollárt.
A SmartBlocks Fidelman megjegyezte, hogy a Cardanónak innovációra van szüksége a siker érdekében:

„Rengeteg potenciál és ígéret van benne, de van egy régi mondás a 80-as évekből: »hol van a marhahús?«, ami itt is releváns. A piaci tőkeérték alapján ez a nyolcadik legnagyobb kriptotoken. Mivel azonban nem sokat tettek vele, fennáll a veszélye annak, hogy az emberek elhagyják az új Ethereumért.”

Victoria Kennedy kriptotanácsadó kiemelte az adával kapcsolatos kockázatokat:

„A Cardano esetében jelentősen csökkent az eladási nyomás, mivel az adakínálat 73%-át feltöltötték. Mint minden kriptoprojekt – ez is hordoz kockázatot, de ez jelentősen csökken, mivel a coin 16 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, és egy olyan vállalat áll mögötte, amelynek több mint 500 millió dollár van a kincstárában.”

Vegyük figyelembe, hogy az ADA/USD előrejelzések tévesek is lehetnek, és nem szabad saját kutatásunkat máséval helyettesíteni. Mindig végezzük el az utánajárást, megvizsgálva a fundamentális és technikai elemzéseket, a kommentárok széles skáláját és a legfrissebb híreket.
Ne feledd, hogy a múltbéli teljesítmény nem garantálja a jövőbeli hozamokat. És soha ne kereskedje olyan pénzzel, amelynek elvesztését nem engedheted meg magadnak.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: a Merge ellenére bearish az ETH

Forrás: capital.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!