Cardano: újra paritásba kerülhet az ADA az USD-vel?

-

A Cardano (ADA) még szeptemberben átesik az új Vasil hard forkon, ami javíthatja a hálózat összekapcsolhatóságát és stabilitását.
Mivel az ada érme értékének több mint 50%-át elvesztette, vajon a régóta várt frissítés felkeltheti a befektetők lelkesedését és fellendítheti az árfolyamot?
Szemügyre vesszük a legfrissebb híreket és egyéb olyan tényezőket, amelyek alakíthatják az ADA/USD előrejelzést 2022-ben és azon túl.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

ADA árfolyamgrafikon: Technikai nézet

Az ADA USD-hez viszonyított árfolyama 2017 októbere és 2018. április 1. között 4196,6%-kal növekedett, 0,02593 dollárról az akkori történelmi csúcsra, 1,1141 dollárra emelkedve.
A pozitív rali nem tartott sokáig. Az ADA január közepére sokat veszített értékéből, és 0,02 dollárra esett vissza.

A következő két évben az ADA és az USD árfolyama 0,02 és 0,09 dollár között ingadozott, mígnem 2020. november elején sikerült elérnie a 0,1 dolláros szintet.
Kevesebb mint egy hónap alatt az ADA értéke 112,2%-kal, a 2021. április 25-i 1,0883 dollárról 2021. május 16-án 2,3091 dollárra emelkedett, mivel a blokklánc bejelentette, hogy a Cardano okosszerződésekhez továbbra is folyik a „technikai infrastruktúra” fejlesztése, és a platform hamarosan elindítja a peer-to-peer (P2P) teszthálózatát is a felhasználók egy kis csoportja számára.
A szeptember pozitív hónap volt az ADA/USD árfolyam számára, mivel a coin valamivel több mint két hét alatt közel 55%-kal növekedett, a 2021. augusztus 17-i 1,9266 dollárról a 2021. szeptember 3-i 2,9682 dolláros történelmi csúcsra, megelőzve az Alonzo hard forkot, amely bevezette az okosszerződéseket a Cardanón.
Azóta azonban a token ára csökkent. Az ADA és az USD jelenlegi árfolyama (2022. szeptember 16-án) 0,4638 dolláron állt – a 2021-es csúcs óta mintegy 85%-kal csökkent, amit a negatív általános piaci hangulat, a felpörgő infláció és az amerikai jegybank (Fed) kamatemelései befolyásoltak.

ADA/USD árfolyam-előrejelzés

A legutóbbi lefelé irányuló árfolyam-akcióval összhangban a Wallet Investor algoritmus-alapú előrejelző szolgáltatás a cikk írásakor (szeptember 16-án) medvés ADA árfolyam-előrejelzést adott. Az oldal megjegyezte, hogy az ADA „rossz hosszú távú befektetés”.
A Wallet Investor a múltbeli árfolyam alakulásának elemzése alapján azt jósolta, hogy az ADA USD-hez viszonyított árfolyama 2023-ra 0,0531 dollárra eshet. Az oldal nem adott ADA árfolyam-előrejelzést 2027-re.
A DigitalCoinPrice ezzel szemben bullish ADA /USD árfolyam-előrejelzést adott, amely szerint a token ára 2022 végére 0,67 dollárra nő, 2025 végére pedig eléri a 2,19 dolláros árfolyamot.
Az oldal előrejelzése szerint 2027-re az ADA érmék ára elérheti a 2,38 dollárt. A hosszú távú ADA/USD előrejelzés szerint a kriptopénz 2030-ra eléri a 6,66 dollárt.
A SmartBlocks Fidelman megjegyezte, hogy a Cardanónak innovációra van szüksége a siker érdekében:

„Rengeteg potenciál és ígéret van benne, de van egy régi mondás a 80-as évekből: »hol van a marhahús?«, ami itt is releváns. A piaci tőkeérték alapján ez a nyolcadik legnagyobb kriptotoken. Mivel azonban nem sokat tettek vele, fennáll a veszélye annak, hogy az emberek elhagyják az új Ethereumért.”

Victoria Kennedy kriptotanácsadó kiemelte az adával kapcsolatos kockázatokat:

„A Cardano esetében jelentősen csökkent az eladási nyomás, mivel az adakínálat 73%-át feltöltötték. Mint minden kriptoprojekt – ez is hordoz kockázatot, de ez jelentősen csökken, mivel a coin 16 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, és egy olyan vállalat áll mögötte, amelynek több mint 500 millió dollár van a kincstárában.”

Vegyük figyelembe, hogy az ADA/USD előrejelzések tévesek is lehetnek, és nem szabad saját kutatásunkat máséval helyettesíteni. Mindig végezzük el az utánajárást, megvizsgálva a fundamentális és technikai elemzéseket, a kommentárok széles skáláját és a legfrissebb híreket.
Ne feledd, hogy a múltbéli teljesítmény nem garantálja a jövőbeli hozamokat. És soha ne kereskedje olyan pénzzel, amelynek elvesztését nem engedheted meg magadnak.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: a Merge ellenére bearish az ETH

Forrás: capital.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!