A Bantotal egy olyan banki szolgáltató, amely szorosan együttműködik a Bitex kriptotőzsdével, hogy a bitcoin blokkláncán rendezzenek nemzetközi tranzakciókat. A szolgáltatás már több mint 60 latin-amerikai bankban vált elérhetővé.

A blokklánc és kriptopénzek ipara egyre több intézményi befektetőt vonz. Egyes források szerint egy vezető latin-amerikai banktechnológiai szolgáltató szorosan együttműködik a Bitex kriptotőzsdével.

Az ületi megállapodás célja, hogy a bitcoin blokkláncának segítségével könnyebbé tegyék a nemzetközi tranzakciókat.

Manuel Beaudroit, a Bitex marketingigazgatója elmondta:

 „A Bantotal Bitex integrációja hatalmas áttörés a blokklánc számára a bankszektorban.”

A Bantotal egy vezető uruguayi banki szolgáltató. Legalább 60 különböző pénzügyi intézményt lát el a világ 14 országában. Legalább 20 millió ügyfél használja a Bantotal pénzügykezelési szolgáltatásait.

A megállapodás

Az együttműködés biztosítja a Bantotal ügyfelei számára, hogy hozzáférjenek a Bitex szolgáltatásaihoz a Bantotal BDevelopers programján keresztül. A technológia lehetővé teszi a bankok számára, hogy egy alkalmazásiprogrami felületen keresztül irányítsák a nemzetközi fizetéseket.

Egy tökéletes példa erre, hogy az Argentína és Paraguay közötti exportok átfutási ideje egy hónapról egy órára csökkent, amikor átváltottak a Bitex nemzetközi fizetési rendszerére.

A megállapodás jó hír még az olyan közvetlen vetélytársak számára is, mint a Stellar, amely blokkláncalapú nemzetközi fizetésekre összpontosít.

Hogyan működik a Bitex?

A tőzsde lényegében egy közvetítő a nemzetközi és a helyi bankok számára. Úgy működik, hogy a fiat fizetéseket először bitcoinra váltja, elküldi, majd a célországban visszaváltja helyi valutára.

Nem végez több fiat-fiat átváltást. Ez kicsit olyan, mint egy „peer-to-peer bankolás”, amely vállalja a helyi valuták átváltását bitcoinba.

Leo Elduayen, a Koibanx blokkláncstartup alapítója és a Bitcoin Argentina nonprofit társaság alelnöke szerint egy nemzetközi utalás a helyi latin-amerikai bankok között akár 48-96 órát is igénybe vehet.

Az idő nagyban függ a bankoktól és a tranzakciók pénzügyi közvetítőitől.

„A Bitex vállalja számodra a bitcoin vásárlását és utalását. Te mint felhasználó csak elküldöd a pénzt, a többit pedig a Bitex elintézi.” – magyarázta Elduayen

A Bantotal megállapodása drasztikusan növelheti a Bitex szolgáltatásainak elérését a latin-amerikai országokban. De lehet sok időbe fog telni, „míg a bankok is beszállnak”.

Az olyan kérdések, mint az ügyfél-azonosítás és pénzmosás ellenes védelem szabályozása még továbbra is megoldatlan a bankok számára főleg, ha a bitcoin blokkláncáról beszélünk.

Jobb megbízhatóság

A szakértők és részvénytulajdonosok szerint a Bantotal és a Bitex együttműködése lehetőséget kínál a latin-amerikai felhasználók számára, hogy élvezzék a blokklánc előnyeit.

Ez megerősítheti a felhasználók bizalmát a jelenlegi pénzügyi intézményekben.

Ast hozzátette:

 „A történelem során Latin-Amerika nagyon gyenge pénzügyi rendszerekkel rendelkezett. A bankoknak nagyon szomorú történetei vannak, amelyek során meglógtak az emberek megtakarításaival (Argentina 2001). A megállapodás alacsonyabb költségekkel jár a fogyasztók számára és javítja a pénzügyi elérhetőséget.”közölte Federico ASt, a Buenos Aires-i Kleros startup vezérigazgatója.

Beaudriot azt reméli, hogy az üzleti megállapodás hozzájárulhat a latin-amerikai országok GDP-jének növekedéséhez is.

Olvastad már? 2019-ben már több mint 4,2 milliárd dollárt loptak kriptocsalásokkal

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂