Szinte az összes BTC határidős szerződést emelkedésre várva kötötték

-

A bitcoin kifejezetten izgalmas ármozgásokat produkál mostanában. A múlt heti konszolidáció után a vásárlók egyelőre nem tudták áttörni a 10000 dolláros ellenállási szintet, még mindig alatta vagyunk.
Több elemző úgy véli, pár faktor miatt a továbbiakban gyengülés következhet. Az egyik ilyen a tőzsdei pozíciók fedezetének a változása.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Most éppen többe kerül az emelkedésre számító orderek fenntartása.
Ehhez hozzá jön az, hogy a tízezres szint elhibázása miatt sokan beragadtak a long pozícióba, ez viszont gyors letörésre késztetheti az eladókat az előttünk álló napokban.
Az mindenesetre látszik, hogy az opciós kereskedőket nem hatják meg ezek a tényezők. A CME határidős piacainak az adataiból látszik, a befektetők emelkedést várnak, a megkötött ügyletek szinte mindegyike ilyen irányú.

A CME opciós papírjai hegymenetbe fordultak, ahogy a bitcoin konszolidálódik

A cégen belül is tapasztalták az árfolyamok mostanában mutatkozó konszolidációját. Az árjegyzés nem nagyon mozdul el a 9400-9900 dolláros sáv közepéről.
A kereskedők egyetlen éjszaka alatt képesek elvinni az árat az egyik határértéktől a másikig, és vissza, ezzel viszont kiszórják a túl nagy áttétellel nyitott pozíciókat.
Ez a fajta volatilitás pedig egyáltalán nem kedvez annak, hogy a közeljövőt tekintve előálljunk bármilyen elmélettel, hogy merre indul majd az ár.
Amit viszont érdemes észben tartanunk, az a profi kereskedők, az intézmények, és az alapok által követett út a CME felületén. Ők pedig a vezető kriptó emelkedésére fogadtak.
A Three Arrow Capital ügyvezetője, Su Zhu egy tweetben hívta fel erre a követői figyelmét:
https://twitter.com/zhusu/status/1270310197093777411

Nem biztos, hogy igazuk van.

Lehet, hogy a kereskedők teljesen tévesen értelmezték a bitcoin rövid távú kilátásait. Az, hogy a fedezeti ráta pozitívba fordult – azaz a long pozíciók fizetik ki a shortokat, amennyiben likvidálódnak –, és a rengeteg nyitott long ijesztő lehet.
Egy eddig bikás hangulatban nyilatkozó elemző is újra átgondolta a helyzetet:

„Most már inkább semleges vagyok. A fedezet pozitív lett, és nagyon sok, rengeteg a nyitott long.”

Az, hogy az elmúlt hónapokban a hármas csúcs is kialakult, azaz háromszor verte vissza a vevőket a 10000 dolláros ellenállási szint, rövid távon további esést jelezhet előre.

Olvastad már? Nagy korrekció várható 3 héten belül – figyelmeztet az eToro alapítója

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!