A bitcoin fundamentális növekedéseket tudhat maga mögött

-

A bitcoin jelentős növekedést mutatott fundamentális erősségét tekintve az utóbbi hetekben. Ezek többféle irányból érkeznek, beleértve a növekvő hálózati aktivitást, a likviditást és a befektetői érzelmeket.

Ez a duzzadás a közel egyhónapos csökkenés periódusa után történt.

Mindezek alapján egy indikátor azt mutatja, hogy a kriptovaluta nincs már messze attól, hogy belépjen egy biztos bika territóriumba.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitcoin fundamentális növekedéseket tudhat maga mögött a májusi csökkenéseket követően

Június első hete turbulensnek bizonyult a bitcoin számára, a vezető kriptopénz ugyanis 10.400 dolláros magasságokba emelkedett, mielőtt 8400 dollárra zuhant volna értéke.

Azóta ezen veszteségek jelentős része már eltűnt, a fundamentális erősség pedig további növekedéseket tett lehetővé az árfolyam volatilitásával összhangban.

A Glassnode elemzőplatform legutóbbi „Week On-Chain” jelentésében a cég megjegyezte, hogy a bitcoin GNI-indexe jelenetős növekedést tapasztalt mindhárom alindexben.

Forrás: Glassnode

Ez fundamentális növekedésnek a jele, és divergenciát mutat azokkal a csökkenő trenddel, amelyet a cég az alindexek körében tapasztalt a májusi hónap során.

Az egyik leginkább figyelemre méltó változás a kriptopénz likviditási indexében volt megfigyelhető, amely most már a „neutrális” zónában tartózkodik, miután múlt héten a „gyenge” zónába került.

„Jelenleg 48 ponton található, ez a gyarapodás pedig főleg a tranzakciók likviditásának 18%-os növekedésének volt köszönhető, mivel a láncon belüli tranzakciók megnövekedtek, a díjak pedig folytatták a halving utáni kiugráskor tapasztalt szintekről való csökkenést.”

Az érzelmek és a hálózati aktivitás szintén megnövekedtek a múlt héten, mivel a befektetők jóval magabiztosabbá váltak a bitcoin rövid távú kilátásaival kapcsolatban, ahogyan az a 9000 dolláros régió középső sávjában konszolidálódott.

A BTC gyorsan közelít a bikák territóriuma felé

A bitcoin rövid távú kilátásai továbbra sem tisztázottak, hiszen a 10.000 dolláros régió alján található ellenállás továbbra is áttörhetetlennek bizonyult.

A Glassnode Compass azonban azt mutatja, hogy a kriptovaluta gyorsan közelít a bika territórium felé, ahogy fundamentális erőssége egye inkább felépül.

„A láncon található fundamentumok látszólagos növekedésével a BTC fenntartható értékekkel nézhet szembe 9.000 dollár felett, a vezető kriptopénz kilátásai pedig az optimista zónában látszanak stabilizálódni.”

Forrás: Glassnode

A cég szintén megjegyezte, miszerint annak érdekében, hogy az indikátor helyesen jósoljon meg egy esetleges növekvő trendet, jóval több hét fundamentális növekedésére van szükség.

„A piac megfigyelőinek további egy vagy két növekedéssel járó hétre van szükségük a láncon belüli aktivitással és az elfogadottsággal kapcsolatban ahhoz, hogy meghatározhassák, vajon egy növekvő trendről vagy egy izolált, növekvő periódusról van-e szó.”

Mivel az eladási nyomás 10.000 dollár körül igencsak erős, a BTC-nek jelentős technikai és fundamentális erősségre lesz szüksége, ha mindezt napokkal és hetekkel később is folytatni szeretné.

Olvastad már? Az intézmények továbbra is bitcoinvásárlási lázban égnek

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!