Az intézmények továbbra is bitcoinvásárlási lázban égnek

-

A Grayscale adatai alapján az intézményi befektetők továbbra is agresszív bitcoinbefekfetéseket folytatnak 2020 harmadik negyedévében. Már több mint hat hónapja zajlik folyamatos tőkeáramlás az intézmények felől a kriptopiacokra.
Paul Tudor Jones, milliárdos vagyonkezelő úgy tűnik, hogy bitcoinvásárlásra ösztönzi az intézményeket, mint alternatív vagyontárolási forma.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Valóban egy új vagyontárolási eszköz született a bitcoinban?

2020 májusában Tudor Jones meglepte a kriptoközösséget, amikor publikusan is elmondta, mennyire rajong a bitcoin iránt.
A befektető szerint a Wall Street is figyeli „egy új vagyontárolási eszköz születését”, majd hozzátette, hogy vagyona 1%-a bitcoinban van.
Azt mondta:

„Minden egyes nap amelyet túlél a bitcoin, tovább építi a bizalmat iránta.”

A piaci adatok alapján az intézményi befetketők egyetértenek Tudor Jones álláspontjával.
Az elmúlt 12 hét során 62.972 bitcoinnal gazdagodott a Grayscale Bitcoin-alap, miközben 125.368 bitcoin került kibányászásra ez idő alatt.
A Grayscale Bitcoin-alap egy nyilvános befektetési eszköz, melyet a Grayscale üzemeltet, és lehetővé teszi a befektetők számára, hogy úgy fektessenek bitcoinba, mintha csak részvényeket vásárolnának.
Leegyszerűsíti a folyamatot az intézmények számára is, és emellett népszerűsíti a kriptopiacokat egy szigorúan szabályozott ökoszisztémán belül.

Az intézményi befektetők az elmúlt három hónap alatt kibányászott bitcoinok több mint felét felvásárolták és az intézményi piac napról napra terjeszkedik.
A korábbi piaci ciklusok során a bitcoin áremelkedését a határidős piacok diktálták, vagy néha a spot piacok.
A határidős piacok az olyan tőzsdéket jelentik, mint a BitMEX, az OKEx és a Binance Futures, ahol a kereskedők hitelek segítségével több tőkével kereskedhetnek, mint amennyi valójában rendelkezésükre áll.
A spot piacok az olyan tőzsdéket jelentik, mint a Coinbase, a Binance és a Gemini, ahol fiat pénzek vagy stabilkoinok révén kereskedhetünk kriptopénzekkel, tőkeáttétel nélkül.
Ha az intézményi piacok olyan nagyra növekednek mint a spot és határidős piacok, akkor sokkal erősebb alapokat kaphatnának a bitcoin áremelkedései.
Dan Morehad, a Pantera Capital vezérigazgatója elmondta:

„A CME Bitcoin-alapú határidős piacán is érezni az intézményi befektetők fokozott beszállását. A nyitott szerződések száma rekord magas szinteken tartózkodik. A végtelen mennyiségi lazítás korszakában meggondolatlanság lenne figyelmen kívül hagyni a bitcoint.”

Mire számíthatunk az elkövetkezendő hónapok során?

A CryptoSlate a héten számolt be arról, hogy a 2 billió dollár értékű Fidelity vagyonkezelő elmondta, miszerint a kriptopénzek tovább terjedhetnek az intézmények körében.
A Fidelity elvégzett egy kutatást, amelynek alapján tovább növekedhet az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt.
A Fidelity Digital Assets elmondta:

Az eredmények azt mutatják, hogy a digitális eszközök tovább terjednek az intézményi befektetők körében.”

Ez hosszú távon azzal járhat, hogy egyre több jól szabályozott vagyonmegőrző, tőzsdén kívüli kereskedés (OTC) és befektetési szolgáltatás bukkanhat fel a piacokon, hogy segítsenek az intézményeknek a kriptopiacokra történő beszállásban.

Olvastad már? Éjszaka érdemes tőzsdézni az amerikai indexekkel

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!