Folytatódik a Bitmain küzdelme, leállítják az ASIC szállításait

-

A Bitmain Sencsenben folytatott tevékenységei a jelentések szerint nem bizonyulnak akadálymentesnek, ugyanis Micree Zhan a pekingi iroda nemrégiben történt átvétele után megtiltotta a bányászati eszközök szállítását.  
Miután Micree Zhan átvette a Bitmain pekingi irodáját, jelentések szerint az egykori vezérigazgató megpróbálja visszaszerezni az irányítást, és megakadályozta a Bitmain termékeinek sencseni gyárból történő elszállítását.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kínai Blockbeats kiadó forrásai szerint Zhan olyan rendeletet adott ki, amellyel megtiltja alkalmazottainak a termékek kiszállítását a Bitmain ügyfelei számára. Ennek oka egyelőre nem tisztázott.
A Cointelegraph korábbi beszámolói szerint úgy tűnik, hogy Zhan visszaszerezte a Bitmain kínai leányvállalatának jogi képviselői helyzetét, amely hivatalosan egy hongkongi holding tulajdonában van. Ez továbbra is Jihan Wu ellenőrzése alatt áll.

Jihan Wu válasza

A cég Jihan Wuhoz tartozó része a június 9-i nyilatkozatában arra törekedett, hogy megnyugtassa az alkalmazottakat, mondván, a helyzetet a kezükben tartják.
A társalapító kijelentette, hogy legális lehetőségek útján oldják meg a helyzetet, utalva a Zhan által okozott meghatározatlan károkra.
A nyilatkozat továbbá biztosította az alkalmazottakat afelől, hogy az esetleges károkat a cég megtéríti, illetve arra sürgette őket, hogy „működjenek együtt a Bitmain védelmében”.
A nyilatkozat látszólag a Zhan és Wu közötti régóta fennálló viszályt tükrözi. Mindketten arra törekednek, hogy elnyerjék a társaság alkalmazottainak bizalmát.

A viszály története

A Zhan és Wu közötti ellenségeskedés 2019 októberében kezdődött, amikor ez utóbbi kijelentette, visszatér a Bitmain élére, hogy „mentse a menthetetlent”. Mindez Zhan kirúgásához vezetett.
Hősünk állítása szerint ezt azonban illegális módon vitték véghez, amelynek következtében egy hosszú csatát indított a társaság élére történő visszatérése érdekében, több bírósági ügyet indítva egyidejűleg ezzel a céllal.
Úgy tűnik, a helyzet májusban Wu számára rossz irányba fordult, miután többen is arról számoltak be, hogy Pekingben verekedés tört ki a cég hivatalos pecsétjének megszerzése miatt.
Különböző jelentések azonban azt sugallják, hogy ez inkább egyfajta heves összeütközés volt, nem pedig egy elfajult verekedés.
Május végén a Bitmain kiadott egy nyilatkozatot, amely egyszerűen megerősítette Zhan elengedését. Ebből tehát az következtethető, hogy a helyzet mégsem olyan veszélytelen, mint amilyennek látszott.
Nem régi, júniusi történések alapján Zhan teret nyert az összeütközésben, amikor erőszakhoz folyamodott.
Most tehát úgy tűnik, hogy elegendő hatalmat és irányítást szerzett vissza ahhoz, hogy legalább részben megzavarja a Bitmain műveleteit, amelyek egészen addig rendszerint működtek.

Olvastad már? Nagy korrekció várható 3 héten belül – figyelmeztet az eToro alapítója

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!