A tegnapi 100 coin hozzáadásával Salvador már 1220 BTC-t birtokol, ami nagyjából 66,3 millió dollárt ér, miután a kriptoeszköz az 54.000 dolláros szintre esett.

Salvador elnöke, Nayib Bukele ismét megvette az aljat, több mint 5 millió dollárt fektetett Bitcoinba, amikor az árfolyam tegnap 54.000 dollár alá esett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A salvadori elnök egy pénteki tweetben közölte, hogy 100 Bitcoint (BTC) vásárolt a globális piaci eladást követően, válaszul a Dél-Afrikában felfedezett új COVID-19 variánsra.

A Cointelegraph Markets Pro adatai szerint a Bitcoin a november 10-i 69.000 dolláros rekordár elérése óta több mint 20%-ot esett, és a cikk megjelenésének időpontjában 54.343 dolláron állt, ami 8%-os esés kevesebb mint 24 óra alatt.

Bukele először szeptember 7-én, az ország Bitcoin-törvényének életbe lépése előtt jelentette be, hogy Salvador nagy BTC-vásárlást hajt végre, 200 BTC-t vásárolt, amikor az ár nagyjából 52.000 dolláron állt.

Minden alkalommal tweetelt, amikor a kormány coinokat vásárolt az áresés során, a legutóbbi vásárlás előtt 1120 BTC volt az ország birtokában. A mai 100 coinjával együtt Salvador a cikk megjelenésének időpontjában nagyjából 66,3 millió dollár értékű BTC-t birtokol.

Amióta júniusban először jelentette be a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételét célzó jogszabályokat Salvadorban, Bukele számos kezdeményezést javasolt az országban az elfogadás és a bányászat körül.

A kormány megkezdte az állam által kibocsátott Bitcoin-tárca, a Chivo támogatására szolgáló infrastruktúra kiépítését, és nemrégiben bemutatta a saját Bitcoin City létrehozásának tervét egy vulkán tövében, amelyet kezdetben 1 milliárd dollár értékű Bitcoin-kötvényekből finanszíroznak.

Sok salvadori visszavágott a kriptokezdeményezéseknek, konkrétan a Bukele és a Bitcoin ellen tiltakozva. Szeptemberben a fővárosban felvonuló lakosok lerombolták az egyik Chivo-kioszkot, és a maradványokat BTC-ellenes logókkal és táblákkal csúfították el.

Az ország Népi Ellenállás és Lázadás Blokkja, valamint egy nyugdíjasokból, veteránokból, rokkantnyugdíjasokból és más munkavállalókból álló csoport szintén tüntetéseket tartott a Bitcoin-törvény ellen.

Olvastad már? Fekete pénteki kiárusítás a bitcoin piacán is – csakúgy, mint 2020-ban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!