Saját digitális valutával kísérletezik a Fülöpszigetek központi bankja

-

A Fülöp-szigeteki jegybank, a BSP engedélyt adott egy digitális valuta kísérleti bevezetésére, amely 1:1 arányban lesz rögzítve a helyi pesóhoz.

A BSP a Coins.ph kriptotárca-szolgáltatóval együttműködve kívánja felmérni a helyi fiat valutához kötött digitális valuta potenciálját, ez derül ki a helyi sajtóban megjelent friss híradásokból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fülöp-szigeteki pesóhoz kötött stablecoin, a PHPC futó projektet a központi bank saját felügyelete mellett indítják el.

Stablecoin és nemzeti fiat valuta

A Fülöp-szigeteki kriptoiparban jól ismert szereplő, a Coins.ph lesz felelős a pesóban tartott készpénz-tartalékok kezeléséért és tárolásáért a PHPC stablecoin forgalomban lévő kínálatának megfelelően.

Forrás: X

A stablecoin helyi valutához való kötésének elsődleges célja a PHPC és a fizikai fiat valuták közötti zökkenőmentes átmenet megkönnyítése. A tervezett tesztek során élesben akarják kipróbálni, hogy mire képes egy ilyen pénzeszköz.

A PHPC várhatóan számos lehetséges alkalmazással rendelkezik majd, beleértve a belföldi és nemzetközi kifizetéseket, más virtuális eszközökkel való kereskedést, a piaci volatilitás elleni védekezést, valamint a fedezetet és likviditást a DeFi alkalmazásokban.

A kísérletek eredményei kulcsfontosságú szerepet játszanak a stablecoin szélesebb körű bevezetésekor, fontos megjegyezni azonban, hogy a PHPC hivatalos bevezetése a jegybank végső értékelésétől és jóváhagyásától függ.

A helyi jogszabályok szerint a tesztelési fázis időtartama három és tizenkét hónap között változhat a projekt összetettségétől függően.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Van másik működő digitális valuta is az országban

Bár a tesztek hivatalos határidejét nem hozták nyilvánosságra, a BSP elkötelezett a mellett, hogy alapos munkát végezzen. A kezdeményezés nem az első a maga nemében a Fülöp-szigeteken.

A UnionBank, egy helyi kereskedelmi bank 2019 júliusában bevezetett egy PHX néven ismert stablecoint, amellyel a pénzügyi szektort akarták hozzáférhetőbbé tenni a lakosság minden rétege számára.

A PHPC-hez hasonlóan a PHX is zökkenőmentes átváltást kínál pesóra, amelyet aztán jóváírnak a felhasználók UnionBank-számláira.

A stablecoint integrálták a UnionBank i2i platformjába, amely lehetővé teszi a biztonságos tranzakciókat magánszemélyek, intézmények és a szigetek önkormányzatai között is.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Elsődleges fontosságú a befektetővédelem

A Fülöp-szigeteki értékpapír-felügyeleti hatóság, a SEC 2024 második felében tervezi bemutatni a kriptoeszközök és az azokkal való kereskedés szabályozási keretrendszerét.

A közelgő kriptovaluta irányelvek célja a Fülöp-szigeteken belüli kereskedés szabályozása, a befektetők védelmének előtérbe helyezése.

Múlt hónapban azzal kerültek be a szigetek a kriptós sajtóba, hogy a hatóság eljárást indított a Binance-hez kapcsolódó alkalmazások eltávolítására az Apple és Google alkalmazás-áruházakból a Fülöp-szigeteken.

„Az SEC a Binance ellenőrzése során arra a következtetésre jutott, hogy a lakosság hozzáférése ezekhez a webhelyekhez, alkalmazásokhoz veszélyt jelent a Fülöp-szigeteki befektetők pénzeszközeinek biztonságára.”

Olvastad már? A Pepe Coin példátlan érdeklődésnek örvend: Mi a következő nagy kripto felfedezés?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!