A stablecoinok csökkent aktivitást mutatnak: Mi következik most?

-

A Bitcoin (BTC) az alacsonyabb időkeretekben a medvék részéről nyomás alatt volt. A feleződés és az azt követő retracement véget érhet, és a nyár egy hosszú konszolidációs szakasznak nézhet elébe.

Ennek következtében az altcoinok piacán is nagyrészt medvés teljesítményt láthattunk.

Olyan szektorok, mint a mémek voltak a kiugróak, de összességében a trend az elmúlt hónapban medvés volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A stablecoinok viselkedésének elemzése a piaci szereplők hangulatának megértéséhez – hajlandóak még kockázatot vállalni?

A felhasználói aktivitás csökkent az elmúlt hónapban

stablecoin
Forrás: CryptoQuant

Elemeztük a CryptoQuant adatait, hogy felmérjük a stablecoin felhasználást. A fent látható aktív címek metrikus diagram az egyedi aktív címek teljes számát követi nyomon, mind a küldői, mind a fogadói oldalon.

A 7 napos egyszerű mozgóátlaga április 16-a óta csökkenő tendenciát mutat.

Ez februárban emelkedő tendenciát mutatott, és március elején tetőzött, amikor a piac erőteljes nyereséget ért el. Néhány nappal a csúcs után a Bitcoin átlépte a 70 ezer dolláros határt.

Az utóbbi napok csökkenő trendje csökkent interakcióra és vételi és eladási aktivitásra utalt, ami arra utalt, hogy a résztvevők nem voltak bikásak.

Forrás: CryptoQuant

A devizatartalék 2024-ben egy tartományon belül konszolidálódott. Április 23. és május 10. között gyorsan esett, ami a vásárlóerő kifejezett csökkenését mutatja.

Ez azt jelentette, hogy a stablecoin-tulajdonosok kevésbé tudták elkölteni a stabilcoinjaikat kriptoeszközök vásárlására.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Május 13-án ez megváltozott, mivel a stablecoinok erőteljes beáramlását észlelték. A bikák számára ideális, ha a stablecoin tőzsdei tartalék az elkövetkező napokban továbbra is emelkedő tendenciát mutat.

Vajon mikor számíthatunk arra, hogy a kriptopiac elkezd felfelé tendálni?

A Tether (USDT) dominancia diagram az USDT piaci kapitalizációját követte nyomon a teljes kriptopiaci piaci tőke százalékában.

Forrás: tradingview.com

Egy felfelé irányuló trend ebben a metrikában azt mutatja, hogy a résztvevők inkább tartják az állományt, és továbbra is oldalvonalon maradnak.

Másrészről, egy csökkenő trend általában együtt jár egy piaci szintű rallyval. Mivel az USDT.D a 4,9%-os támaszszint felett van, várhatóan magasabbra mozdul az 5,79%-os ellenállás felé.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha képes megdönteni a várakozásokat és lejjebb esni, akkor a bikák ezt annak jeleként vehetik, hogy a vételi szándék előnyös.

Ugyanakkor a szóban forgó kriptoeszközök technikai és fundamentális elemzése továbbra is előnyösebb a vásárlás előtt, mint kizárólag a Tether Dominance chartjára hagyatkozni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Myro több, mint 6%-ot ugrott előre, de a Sealana előértékesítése is tombol

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!