Robin Brooks felvilágosítást ad a Bitcoin eséséről

-

Robin Brooks, az Institute of International Finance (IIF) vezető közgazdásza egy friss tweetben hívta fel a figyelmet a Bitcoin értékének közelmúltbeli csökkenésére, amit a Federal Reserve egyre inkább szigorodó monetáris politikai álláspontjának tulajdonít.

Brooks szerint a Bitcoin esése egybeesik azzal, hogy a piac a Fed agresszívabb kamatemelését várja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hangsúlyozta továbbá, hogy a Bitcoin „csak egy újabb buborékos eszköz”, amelyből hiányzik a belső érték és a diverzifikációs előnyök.

Az elemző korábban kiemelte, hogy a Bitcoin kereskedési viselkedése nyilvánvalóan nem tartalmaz egyedi tulajdonságokat, és kijelentette, hogy árfolyam ingadozásai nagymértékben a Fed monetáris politikai döntéseitől függenek.

Úgy érvelt, hogy a kriptopénz emelkedése nem valamilyen „különleges dolognak” köszönhető, hanem inkább annak az eredménye, hogy a dominánsabb Fed megemeli a magas bétájú eszközöket.

Az IIF elemzője azt állította, hogy a Bitcoin nem kínál értékmegőrző funkciót, nem rendelkezik diverzifikációs előnyöket vagy hozamokkal.

Meglepő fordulatot jelentett azonban, hogy a Bitcoin értéke csökkent, amikor a domináns Fed a 2 éves kincstári hozamok csökkenését eredményezte, ami elméletileg a kriptopénz értékének emelkedéséhez kellett volna vezetnie.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Brooks ezt a Bitcoin valódi diverzifikációs tulajdonságainak hiányára példaként említette, hangsúlyozva ez a ” fej vagy írás” szituációt a digitális eszköz birtoklói számára.

Miután a Federal Reserve hozzájárult a Bitcoin hanyatlásához, Brooks arra a következtetésre jut, hogy a kriptopénz vezérmodellje csupán egy újabb buborékos eszköz, nulla értékmegőrző funkcióval, diverzifikációs előnyökkel vagy hozammal.

Ez a nézet csapásként érheti a hosszú távú Bitcoin-befektetőket, akiket „HODLEREKNEK” neveznek, akik továbbra is a kriptopénz bajnokai annak ellenére, hogy a kriptovaluta folyamatosan ingadozik és függ a külső tényezőktől, például a Fed monetáris politikájától.

zeta

Olvastad már? 3 fontos dolog, amit a Bitcoinnál figyelni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!