Robin Brooks felvilágosítást ad a Bitcoin eséséről

-

Robin Brooks, az Institute of International Finance (IIF) vezető közgazdásza egy friss tweetben hívta fel a figyelmet a Bitcoin értékének közelmúltbeli csökkenésére, amit a Federal Reserve egyre inkább szigorodó monetáris politikai álláspontjának tulajdonít.

Brooks szerint a Bitcoin esése egybeesik azzal, hogy a piac a Fed agresszívabb kamatemelését várja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hangsúlyozta továbbá, hogy a Bitcoin „csak egy újabb buborékos eszköz”, amelyből hiányzik a belső érték és a diverzifikációs előnyök.

Az elemző korábban kiemelte, hogy a Bitcoin kereskedési viselkedése nyilvánvalóan nem tartalmaz egyedi tulajdonságokat, és kijelentette, hogy árfolyam ingadozásai nagymértékben a Fed monetáris politikai döntéseitől függenek.

Úgy érvelt, hogy a kriptopénz emelkedése nem valamilyen „különleges dolognak” köszönhető, hanem inkább annak az eredménye, hogy a dominánsabb Fed megemeli a magas bétájú eszközöket.

Az IIF elemzője azt állította, hogy a Bitcoin nem kínál értékmegőrző funkciót, nem rendelkezik diverzifikációs előnyöket vagy hozamokkal.

Meglepő fordulatot jelentett azonban, hogy a Bitcoin értéke csökkent, amikor a domináns Fed a 2 éves kincstári hozamok csökkenését eredményezte, ami elméletileg a kriptopénz értékének emelkedéséhez kellett volna vezetnie.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Brooks ezt a Bitcoin valódi diverzifikációs tulajdonságainak hiányára példaként említette, hangsúlyozva ez a ” fej vagy írás” szituációt a digitális eszköz birtoklói számára.

Miután a Federal Reserve hozzájárult a Bitcoin hanyatlásához, Brooks arra a következtetésre jut, hogy a kriptopénz vezérmodellje csupán egy újabb buborékos eszköz, nulla értékmegőrző funkcióval, diverzifikációs előnyökkel vagy hozammal.

Ez a nézet csapásként érheti a hosszú távú Bitcoin-befektetőket, akiket „HODLEREKNEK” neveznek, akik továbbra is a kriptopénz bajnokai annak ellenére, hogy a kriptovaluta folyamatosan ingadozik és függ a külső tényezőktől, például a Fed monetáris politikájától.

zeta

Olvastad már? 3 fontos dolog, amit a Bitcoinnál figyelni kell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!