10.000 bitcoin átutalása egy svájci bankba

-

Dél-koreai nyomozók kiderítették, hogy a Terraform Labs (TFL) vezérigazgatójának, Do Kwonnak a Sygnum Banknál vezetett számláján jelentős, mintegy 8,6 millió dolláros összeg maradt, miközben a cégével kapcsolatos vizsgálat folyamatban van.

A Sygnumot, egy úttörő kriptobankot 2017-ben alapították a svájci Zürichben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) korábban, február közepén jelentette be, hogy Kwon nagy mennyiségű, mintegy 258 millió dollár értékűre becsült bitcoint utalt át egy svájci bankba, amelyet később a Sygnumként azonosítottak.

A dél-koreai pénzügyi értékpapír-bűncselekményekkel foglalkozó közös nyomozócsoport vezetője nemrég elárulta, hogy szoros figyelemmel kísérik a Luna Foundation Guard (LFG) Bitcoin-állományát.

Továbbá azt állították, hogy jelentős összeget (nagyjából 100 millió dollárt) vettek ki és vittek át a Sygnum számlájára, ahogyan azt a SEC-panasz is említette.

Ezt a frissítést egy sajtótájékoztatón közölték, amelyre a több személy előzetes letartóztatás nélküli vádemelését követően került sor.

A tisztviselők elmagyarázták, hogy a nagy összeget különböző felhasználási célokra osztották el, és nem volt teljes egészében a Sygnum számlán.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A pénz egy részét egy ügyvédi iroda számlájára utalták át jogi szolgáltatások kifizetéseként, így körülbelül 8,6 millió dollár maradt a számlán.

Dél-koreai és amerikai nyomozóhatóságok egyaránt kérték a Sygnum számla befagyasztását, de még nem tudni, hogy kinek a fellebbezése kap elsőbbséget.

A svájci hatóságok és bankok kötelesek bizonyítékokat bemutatni, mielőtt bármilyen döntés születne.

A nyomozók megerősítették kötelezettségvállalásukat az áldozatok azonnali megsegítésére, és hangsúlyozták, hogy Kwon kiadatására Dél-Koreának szükség van.

zeta

Olvastad már? Robin Brooks felvilágosítást ad a Bitcoin eséséről

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!