3 fontos dolog, amit a Bitcoinnál figyelni kell

-

A Santiment közzétette elemzését a Bitcoin „kulcsfontosságú hármasáról, amire figyelni kell”, mielőtt a következő bikafutás megkezdődik.

Jelenleg a Bitcoin árfolyama valamivel 27.300 dollár felett tántorog, és sokan vitatkoznak arról, hogy vajon visszaveszi-e a 30.000 dollárt, vagy újra meglátogatja a 25.000 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Három fontos mérőszám, amire figyelni kell a BTC-nél

A három kulcsfontosságú mérőszám, amelyet a Santiment elemzőcsapata vizsgált, a kereskedési volumen, a BTC forgalma és a BTC pénztárca aktivitás.

A Santiment felhívta a közösség figyelmét arra, hogy a forgalom fontos egy kriptopénz piaci kapitalizációjának növekedésének elemzése szempontjából, ahogyan a tárcák között mozgó coinok száma emelkedik.

Ennek a tényezőnek a növekedése nélkül az árfolyam emelkedése, még a nagyoknál sem marad meg sokáig.

A Santiment megosztotta a három fent említett mérőszám elemzését a 2023 elején bekövetkezett három hónapos BTC emelkedés kapcsán.

Miután március 14-én a 25.000 dolláros szint fölé emelkedett, a Bitcoin kereskedési volumene gyors visszaeséssel szembesült.

Amint a BTC ára átlépte a 30.000 dollárt, a kereskedési volumen az év eleje óta a legalacsonyabb szintre esett vissza.

A kereskedési volumennel ellentétben a Bitcoin hálózaton interakcióba lépő egyedi pénztárcák száma enyhe emelkedést mutatott.

Ami a korábbi bikafutásokat illeti, például 2020-ban és 2021-ben, a Santiment szerint a BTC tárcák mennyisége sokkal nagyobb mértékben ugrott meg, mint az idei emelkedés során.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az aktív tárcák száma 2023-ban eddig 11%-kal nőtt, miközben az ár 65%-kal emelkedett.

Ami a BTC forgalmát illeti a hálózaton, az nem tűnik olyan frankónak, mint a pénztárca aktivitás. A forgalom nagymértékben visszaesett, miután a Bitcoin március közepén egy kis emelkedést követően lefelé indult.

A naponta mozgatott BTC mennyisége most 6,4%-kal alacsonyabb ehhez a számhoz viszonyítva január 1-jén, akkor a Bitcoin valamivel a 17.000 dolláros szint alatt kereskedett.

zeta

Olvastad már? Több millió dolláros büntetést szabott ki a SEC árfolyam-manipulációért

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!