3 fontos dolog, amit a Bitcoinnál figyelni kell

-

A Santiment közzétette elemzését a Bitcoin „kulcsfontosságú hármasáról, amire figyelni kell”, mielőtt a következő bikafutás megkezdődik.

Jelenleg a Bitcoin árfolyama valamivel 27.300 dollár felett tántorog, és sokan vitatkoznak arról, hogy vajon visszaveszi-e a 30.000 dollárt, vagy újra meglátogatja a 25.000 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Három fontos mérőszám, amire figyelni kell a BTC-nél

A három kulcsfontosságú mérőszám, amelyet a Santiment elemzőcsapata vizsgált, a kereskedési volumen, a BTC forgalma és a BTC pénztárca aktivitás.

A Santiment felhívta a közösség figyelmét arra, hogy a forgalom fontos egy kriptopénz piaci kapitalizációjának növekedésének elemzése szempontjából, ahogyan a tárcák között mozgó coinok száma emelkedik.

Ennek a tényezőnek a növekedése nélkül az árfolyam emelkedése, még a nagyoknál sem marad meg sokáig.

A Santiment megosztotta a három fent említett mérőszám elemzését a 2023 elején bekövetkezett három hónapos BTC emelkedés kapcsán.

Miután március 14-én a 25.000 dolláros szint fölé emelkedett, a Bitcoin kereskedési volumene gyors visszaeséssel szembesült.

Amint a BTC ára átlépte a 30.000 dollárt, a kereskedési volumen az év eleje óta a legalacsonyabb szintre esett vissza.

A kereskedési volumennel ellentétben a Bitcoin hálózaton interakcióba lépő egyedi pénztárcák száma enyhe emelkedést mutatott.

Ami a korábbi bikafutásokat illeti, például 2020-ban és 2021-ben, a Santiment szerint a BTC tárcák mennyisége sokkal nagyobb mértékben ugrott meg, mint az idei emelkedés során.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az aktív tárcák száma 2023-ban eddig 11%-kal nőtt, miközben az ár 65%-kal emelkedett.

Ami a BTC forgalmát illeti a hálózaton, az nem tűnik olyan frankónak, mint a pénztárca aktivitás. A forgalom nagymértékben visszaesett, miután a Bitcoin március közepén egy kis emelkedést követően lefelé indult.

A naponta mozgatott BTC mennyisége most 6,4%-kal alacsonyabb ehhez a számhoz viszonyítva január 1-jén, akkor a Bitcoin valamivel a 17.000 dolláros szint alatt kereskedett.

zeta

Olvastad már? Több millió dolláros büntetést szabott ki a SEC árfolyam-manipulációért

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!