Több millió dolláros büntetést szabott ki a SEC árfolyam-manipulációért

-

Egy több, mint hét hónapja folyó jogi eljárás zárult le a napokban, a bíróság a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelt javára döntött a Hydrogen Technology Corp ellen folytatott ügyében.

A cég korábbi vezetője, Michael Ross Kane szintén az alperesek között volt, és őt is bűnösnek találták.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vádak szerint a cégvezető irányításával a vállalat piaci manipulációt folytatott, az árfolyamok befolyásolásával, így most összesen 2,8 millió dolláros büntetést kell megfizetniük.

Az összegből nagyjából 1,5 millió dollárt azért kell visszafizetniük, mert a becslések alapján ennyi nyereséget tudtak törvénytelen, manipulációval megszerezni, és körülbelül 1 millió dollár a tényleges büntetés mértéke.

Kane egyénileg, személyesen 260 ezer dolláros büntetést kapott. Az összeg fennmaradó része pedig a jogi költségek fedezésére szolgál.

A SEC tavaly novemberben fogta perbe a Hydrogent, azt állítva, hogy az ügyvezető, Kane a cég egyik leányvállalatát, a Moonwalkers Trading Limited-et közvetítőként használva mesterségesen feltornázta a HYDRO token kereskedési forgalmát és árfolyamát.

A SEC irataiból kiderül, hogy Kane, és a Moonwalkers ügyvezetője, Tyler Ostern tulajdonképpen meghamisították a piaci volument, azt a látszatot keltve, hogy hatalmas az igény a tokenekre.

A HYDRO tokeneket airdrop, jutalom, és közvetlen értékesítés során hozták forgalomba, még 2018 során.

A SEC úgy fogalmazott, hogy Ostern egy mesterségesen felpumpált árfolyamon adta el a tokeneket, így összesen 2 millió dolláros profitot szerzett a Hydrogen számára.

A per beadása után Oster azonnal megegyezett a bírósággal, 41 ezer dolláros büntetés fejében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kane és a Hydrogen esetében jelenleg érvényben van a SEC-tiltás, amely alapján nem adhatnak el több HYDRO tokent, amíg a hivatal ki nem vizsgálja az ügyet, és meg nem állapítja, hogy értékpapírról van-e szó, vagy sem.

Kane viszont nem lett eltiltva a kriptopiactól, így személyes célra továbbra is vásárolhat és adhat el tokeneket.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin árai a kereskedők számára a fordulatot jelenti

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!