Több millió dolláros büntetést szabott ki a SEC árfolyam-manipulációért

-

Egy több, mint hét hónapja folyó jogi eljárás zárult le a napokban, a bíróság a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelt javára döntött a Hydrogen Technology Corp ellen folytatott ügyében.

A cég korábbi vezetője, Michael Ross Kane szintén az alperesek között volt, és őt is bűnösnek találták.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vádak szerint a cégvezető irányításával a vállalat piaci manipulációt folytatott, az árfolyamok befolyásolásával, így most összesen 2,8 millió dolláros büntetést kell megfizetniük.

Az összegből nagyjából 1,5 millió dollárt azért kell visszafizetniük, mert a becslések alapján ennyi nyereséget tudtak törvénytelen, manipulációval megszerezni, és körülbelül 1 millió dollár a tényleges büntetés mértéke.

Kane egyénileg, személyesen 260 ezer dolláros büntetést kapott. Az összeg fennmaradó része pedig a jogi költségek fedezésére szolgál.

A SEC tavaly novemberben fogta perbe a Hydrogent, azt állítva, hogy az ügyvezető, Kane a cég egyik leányvállalatát, a Moonwalkers Trading Limited-et közvetítőként használva mesterségesen feltornázta a HYDRO token kereskedési forgalmát és árfolyamát.

A SEC irataiból kiderül, hogy Kane, és a Moonwalkers ügyvezetője, Tyler Ostern tulajdonképpen meghamisították a piaci volument, azt a látszatot keltve, hogy hatalmas az igény a tokenekre.

A HYDRO tokeneket airdrop, jutalom, és közvetlen értékesítés során hozták forgalomba, még 2018 során.

A SEC úgy fogalmazott, hogy Ostern egy mesterségesen felpumpált árfolyamon adta el a tokeneket, így összesen 2 millió dolláros profitot szerzett a Hydrogen számára.

A per beadása után Oster azonnal megegyezett a bírósággal, 41 ezer dolláros büntetés fejében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kane és a Hydrogen esetében jelenleg érvényben van a SEC-tiltás, amely alapján nem adhatnak el több HYDRO tokent, amíg a hivatal ki nem vizsgálja az ügyet, és meg nem állapítja, hogy értékpapírról van-e szó, vagy sem.

Kane viszont nem lett eltiltva a kriptopiactól, így személyes célra továbbra is vásárolhat és adhat el tokeneket.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin árai a kereskedők számára a fordulatot jelenti

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!