A KuCoin hivatalos Twitter fiókját feltörték, 9 ETH és 0.2 BTC-t elloptak

-

A KuCoin, egy népszerű kriptovaluta tőzsde, Twitter fiókjának feltörését szenvedte el, aminek következtében a csalók körülbelül 8,7 ETH-t (kb. 16 000 dollár) és 0,235 BTC-t (kb. 6500 dollár) loptak el a felhasználóktól.

A biztonsági incidens április 24-én történt, és körülbelül 45 percig tartott, amely során a kompromittált @kucoincom fogadószámról csaló tevékenységet publikáltak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde biztosította a felhasználókat, hogy teljes mértékben megtéríti a közösségi médiában történt behatolás és a hamis tevékenység által okozott összes igazolt eszközveszteséget.

Fontos megjegyezni, hogy az incidens során csak a KuCoin Twitter-fiókja került veszélybe, és a platform gyorsan cselekedett, hogy a Twitter hivatalos támogatásának segítségével visszaszerezze az ellenőrzést a fiók felett.

A KuCoin megismételte, hogy a felhasználók eszközei a platformon továbbra is biztonságban vannak.

Április 24-én hajnalban hamis tevékenységhez kapcsolódó ETH/BTC tranzakciót azonosítottak, összesen 22 628 USDT értékben.

Annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy még több felhasználó érintett legyen, a KuCoin jelenleg vizsgálja és blokkolja a csalárd tevékenységhez kapcsolódó gyanús címeket.

A KuCoin csapata a közösségi média fiókok biztonságának további fokozása érdekében további védelmi intézkedéseket tervez bevezetni a Twitter meglévő 2FA-ja mellett.

A tőzsde emellett szorosan együttműködik a Twitterrel az incidens átfogó kivizsgálása érdekében, hogy a jövőben megelőzze a hasonló eseteket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A KuCoin továbbra is folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat a vizsgálat előrehaladásáról. Addig is a felhasználóknak azt tanácsoljuk, hogy legyenek óvatosak, és saját maguk védelme érdekében ne nyissanak meg semmilyen, a kucoin.com domainnek álcázott linket.

Emellett a felhasználóknak ébernek kell lenniük, amikor más tőzsdék hivatalos fiókjaival lépnek kapcsolatba a Twitteren, mivel ezek is a hackerek célpontjává válhatnak.

zeta

Olvastad már? Gyengülést mutat a Bitcoin a heti zárás közeledtével

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!