Gyengülést mutat a Bitcoin a heti zárás közeledtével

-

Az elemzők szerint a Bitcoin nem biztos, hogy vissza tudja hódítani a nemrégiben elbukott csúcsokat, hiszen jelenleg is az elmúlt tíz nap legalacsonyabb árfolyamán áll.

Nincs azonban minden veszve, még akkor sem, ha a medvék komolyan fenyegethetik a heti zárást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A piaci adatokat megnézve láthatjuk, hogy az árfolyam a 27-28 ezer dollár közötti sávban mozog a cikk írása pillanatában.

A tegnapi aljról ez 2,5%-os erősödést jelent, a piaci kilátások miatt viszont a kereskedők többsége úgy véli, inkább a short pozíciókat lenne érdemes erőltetni.

„Rövid távon a 26600 dolláros szintet érdemes figyelni, de mivel épp hétvége van, nem biztos, hogy ez hamar megérkezik. Ez számít viszont a leglogikusabb célárnak, szóval, ha ezt eléri, arra a piac is reagálni fog.”

A 26600 dollár új helyi aljat jelentene a BTC számára, amely már így is 10%-ot gyengült az elmúlt héten, összességében negatív hozamúvá változtatva az áprilist.

Az ismert elemző, Mark Cullen szerint az árszint, amelyre nagyon érdemes lenne odafigyelni, az a CME tőzsde határidős piacán van, mivel ott 27310 dollárnál húzódik egy rés, és az ár hagyományosan be szokta zárni az ilyen réseket.

A 26500 dolláros szinten ráadásul rengeteg megbízást helyeztek el a kereskedők, és ez a szint közel van a mások által is megcélzott 26600 dollárhoz.

Sokan ráadásul arra is rávilágítottak, hogy a Binance tőzsdén, a spot BTC egyik legnagyobb piacán az eladók többségbe kerültek, és a hétvégi, kisebb likviditással rendelkező időszakban ez lefelé irányuló nyomást helyezett az árfolyamra.

Erősödnek a medvék?

A piaci résztvevők többsége úgy véli, a BTC árfolyamának a viselkedése teljesen normális, és a rövid távon észlelhető medvés megmozdulások nem változtatnak semmit a 2023-as év optimista, bikás kilátásain.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Így vélekedik az Eight kereskedőcég alapítója, Michael van de Poppe is, aki szerint leheséges, hogy tényleg lefelé indul el először az ár, de ez nem töri meg az emelkedő trendet, főleg, ha valaki heti nézeten tanulmányozza az árakat.

„Nem látom, hogy miért is kellene medvésnek lennem. A heti nézeten látható, hogy egy úgynevezett magasabb aljat formált ki az árfolyam, sőt, ez még lejjebb is mehet, 26000-ig, vagy akár a 25 ezer is benne lehet a pakliban. Viszont amint visszatér 27800 fölé, 29 ezerig sima az út, és onnan tovább folytatódhat majd az emelkedés.”

Azt is érdemes hozzátenni, hogy nem mindenki ennyire optimista, annak ellenére, hogy egy negatív heti zárás értelemszerűen nem teszi semmissé a bikás trend eddigi eredményeit, és a további erősödés lehetőségét.

zeta

Olvastad már? A Ripple 3,7 milliárd embernek szeretne segíteni, íme hogyan

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!