John Deaton támogatja a Coinbase-t a SEC perben

-

John Deaton, a Ripple (XRP) egyik szószólója és neves kriptoügyvéd nemrégiben kifejtette véleményét a Coinbase és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) közti nemrégiben indított perrel kapcsolatban.

A Coinbase, egy amerikai székhelyű kriptopénz tőzsde a kriptoiparban egyedülálló módon pert indít a szabályozó hatóság ellen, ez tetszett Deatonnak, aki másodszor is benyújtotta a saját mandamus-iratát a bizottság ellen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Szerinte a Coinbase fog győztesen kikerülni ebből az ügyből.

A Coinbase tavaly júliusban nyújtott be keresetet a szabályozó felügyelőszerv ellen, és a törvény szerint a SEC-nek ésszerű időn belül válaszolnia kell.

A Coinbase most bejelentette, hogy úgy döntött, jogi lépéseket tesz a SEC ellen, mivel nem reagáltak a beadványukra. A tőzsde állítása szerint ez az elsődleges oka a döntésének.

Deaton úttörő pert indított az XRP nevében, így ez az első ilyen ügy az USA kriptotörténetében.

A Writ of Mandamus kérte, hogy a SEC módosítsa a Ripple elleni panaszát úgy, hogy az csak a Ripple blokkláncos fizetési cég által értékesített XRP coinokra koncentráljon.

Ez korlátozná a vádjaik körét, és lehetővé tenné, hogy az XRP forgalomban maradjon.

Paul Grewal, a Coinbase technológiai igazgatója nemrégiben blogbejegyzést tett közzé, amelyben bírálta a SEC elnökének, Gary Genslernek a tétlenségét, amiért nem tisztázta, hogy mely kriptopénzeszközök minősülnek értékpapírnak.

A bejegyzésben Grewal megjegyezte, hogy a nagyobb egyértelműség akadályozza az innovációt és a fejlődést a kriptopénz iparágon belül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Egyesült Államok kriptopénz-közössége bírálta a SEC-t a kriptoeszközök szabályozására vonatkozó egyértelmű iránymutatás hiánya miatt, és felszólította a SEC-t, hogy adjon pontosabb iránymutatásokat.

Gary Gensler azonban azt állította, hogy a meglévő értékpapírtörvények elegendő iránymutatást nyújtanak a kripto közösség számára.

zeta

Olvastad már? A KuCoin hivatalos Twitter fiókját feltörték, 9 ETH és 0.2 BTC-t elloptak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!