A tervek szerint zajlik az ETH kivonása a staking szerződésből

-

Az Ethereum (ETH) staking szolgáltatásai túl vannak a harmadik kivonási körön, a Nansen elemzőplatform adatai alapján viszont láthatjuk, hogy a letétek mennyisége nagyjából ugyanannyi, mint amennyit kivesznek a felhasználók.

A Nansen szerint a mostani kivonási hullámért elsősorban a Kraken tőzsde a felelős, a legtöbb ETH oda irányult.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kivonási kör azt jeleni, hogy hány napot igényel a kivonás elindítása, a letétért járó jutalom kikalkulálása, és annak a tényleges elküldése.

A Nansen úgy mérte, hogy jelenleg átlagosan 4 és fél nap alatt lezajlik ez a folyamat, ennyi időre van szükség.

A legutóbbi nagy kiutalás április 24-én zajlott le, ekkor 61608 ethert kaptak vissza a felhasználók, ugyanebben az időben viszont 63 ezer ethert küldtek be az okosszerződésbe, ennyit helyeztek letétbe.

A staking során lekötött ETH mennyisége így a gyakorlatban szinte nem is változott az elmúlt 24 órában.

eth
Forrás: Nansen

Februárban a Kraken rákényszerült, hogy felfüggessze az Ethereum staking szolgáltatását, mivel a tőzsdefelügyelet, a SEC azzal vádolta, hogy regisztrálatlan értékpapírokat értékesít.

Ennek eredményeképpen a legtöbb kivonás, amely eddig lezajlott, a Krakenen keresztül történt, ahogyan a felhasználók visszaigényelték a tokeneket, amelyeket lekötöttek.

A Nansen számaiból kiderül, hogy a Krakenhez köthető a teljes kiutalható ether-mennyiség 2,3%-a.

Jelenleg 632651 ETH vár a kiutalásra, ez a jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 1,16 milliárd dollárt jelent.

Ezzel egy időben új csúcsot láthatunk a teljes lekötött ethermennyiségben. a felhasználók összesen 18,9 millió ETH-t küldtek be a staking szerződésbe, körülbelül 34,5 milliárd dollár értékben, az április 24-i adatok alapján.

A teljes ETH készletnek így a 14,5%-a le van kötve a staking keretein belül.

A szeptemberi Egesítés óta az elégetett ETH mennyisége eléri a 114 ezer ethert, azaz a 209 millió dollárt.

A kivonás lehetségessé válásával számosan azt várták, hogy hatalmas eladói nyomás helyeződik majd a piacra, ahogyan a tulajdonosok visszakapják a tokeneket, de ezek a várakozások egyelőre nem bizonyosodtak be.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Április 12. óta 1,66 millió ETH-t kezdtek el kivonni, de ugyanebben az időperiódusban a letétek száma elérte az 1,07 millió ETH mértéket, összességében így nem csökkent túlságosan nagy mértékben a lekötött mennyiség.

A kriptoközösség ebből arra következtet, hogy a felhasználók szemében továbbra is vonzó lehetőségnek számít az Ethereum staking.

zeta

Olvastad már? John Deaton támogatja a Coinbase-t a SEC perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!