A tervek szerint zajlik az ETH kivonása a staking szerződésből

-

Az Ethereum (ETH) staking szolgáltatásai túl vannak a harmadik kivonási körön, a Nansen elemzőplatform adatai alapján viszont láthatjuk, hogy a letétek mennyisége nagyjából ugyanannyi, mint amennyit kivesznek a felhasználók.

A Nansen szerint a mostani kivonási hullámért elsősorban a Kraken tőzsde a felelős, a legtöbb ETH oda irányult.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kivonási kör azt jeleni, hogy hány napot igényel a kivonás elindítása, a letétért járó jutalom kikalkulálása, és annak a tényleges elküldése.

A Nansen úgy mérte, hogy jelenleg átlagosan 4 és fél nap alatt lezajlik ez a folyamat, ennyi időre van szükség.

A legutóbbi nagy kiutalás április 24-én zajlott le, ekkor 61608 ethert kaptak vissza a felhasználók, ugyanebben az időben viszont 63 ezer ethert küldtek be az okosszerződésbe, ennyit helyeztek letétbe.

A staking során lekötött ETH mennyisége így a gyakorlatban szinte nem is változott az elmúlt 24 órában.

eth
Forrás: Nansen

Februárban a Kraken rákényszerült, hogy felfüggessze az Ethereum staking szolgáltatását, mivel a tőzsdefelügyelet, a SEC azzal vádolta, hogy regisztrálatlan értékpapírokat értékesít.

Ennek eredményeképpen a legtöbb kivonás, amely eddig lezajlott, a Krakenen keresztül történt, ahogyan a felhasználók visszaigényelték a tokeneket, amelyeket lekötöttek.

A Nansen számaiból kiderül, hogy a Krakenhez köthető a teljes kiutalható ether-mennyiség 2,3%-a.

Jelenleg 632651 ETH vár a kiutalásra, ez a jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 1,16 milliárd dollárt jelent.

Ezzel egy időben új csúcsot láthatunk a teljes lekötött ethermennyiségben. a felhasználók összesen 18,9 millió ETH-t küldtek be a staking szerződésbe, körülbelül 34,5 milliárd dollár értékben, az április 24-i adatok alapján.

A teljes ETH készletnek így a 14,5%-a le van kötve a staking keretein belül.

A szeptemberi Egesítés óta az elégetett ETH mennyisége eléri a 114 ezer ethert, azaz a 209 millió dollárt.

A kivonás lehetségessé válásával számosan azt várták, hogy hatalmas eladói nyomás helyeződik majd a piacra, ahogyan a tulajdonosok visszakapják a tokeneket, de ezek a várakozások egyelőre nem bizonyosodtak be.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Április 12. óta 1,66 millió ETH-t kezdtek el kivonni, de ugyanebben az időperiódusban a letétek száma elérte az 1,07 millió ETH mértéket, összességében így nem csökkent túlságosan nagy mértékben a lekötött mennyiség.

A kriptoközösség ebből arra következtet, hogy a felhasználók szemében továbbra is vonzó lehetőségnek számít az Ethereum staking.

zeta

Olvastad már? John Deaton támogatja a Coinbase-t a SEC perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!