Rengeteg dolog hiányzik a Cardano hálózatából

-

A Cardano ökoszisztéma egyik legnagyobb szereplője az Emurgo, az alapító Ken Kodama szerint viszont a hálózaton számos hiányosság fedezhető fel, amelyek viszont megtalálhatók más blokkláncokon.

Kodama elmondása alapján 21 ilyen kulcsfontosságú területet azonosítottak, a legfontosabbak közé pedig a decentralizált identitás, és a második rétegű megoldások tartoznak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kodama úgy véli, két megoldás is kínálkozik arra, hogy ezek a hiányosságok orvosolva legyenek, az egyik az, hogy megépítik ők maguk, a másik pedig az, hogy meggyőzik más vállalkozások fejlesztőit, hogy tegyék meg ők.

„21 kategóriát azonosítottunk, ahol van hely továbblépni. Ezeket vagy megépítjük mi magunk, vagy pénzt fektetünk a megépíttetésükbe. Fejlesztői versenyeket tartunk, vagy éppen díjazást, befektetői részvételt ajánlunk fel azok számára, akik megoldás nyújtanak ezeken a területeken. Elsősorban erre akarunk koncentrálni, a jelenlegi céges felépítés helyett egyfajta befektetői modellre átállni.”

Kodama nem nevezte meg mind a 21 területet, de külön kiemelte a vállalati decentralizált identitást, és az oldalláncokat.

Az identitás fontos része az altcoinoknak, a Cardano hálózatán viszont nem igazán épít ilyent senki, tehát ez az egyik elsődleges hiányosság.

A decentralizált identitás mellett a másik kiemelt terület a skálázódás kérdése, az oldalláncok alkalmazása.

Kodama elmondta, hogy a Cardano a Hydra nevű protokollt használja erre a célra, de más blokkláncok esetében látható, hogy a második rétegű protokollok önálló ökoszisztémává nőhetnek, aktív felhasználó-állománnyal.

A Cardano esetében ilyen sem létezik, márpedig nagyot lendíthetne a hálózat hatékonyságán, ha bevezetnének valami hasonlót.

Kodama úgy fogalmazott, hogy aktívan keresik a befektetési lehetőségeket ezeken a terülteken, és fejlesztői versenyeket is tartottak már, ahol kifejezette ezekre fókuszáltak.

Ahogyan viszont elmondta, a Cardano hálózatán a fejlesztések egyik legnagyobb akadálya maga a programnyelv, a Haskell és a Plutus használata, a fejlesztőknek ezeket kell először elsajátítaniuk.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kodama rávilágított, hogy rendkívül kevés programozó ismeri ezeket a nyelveket, az Emurgo ezért döntött úgy, hogy támogatja az Aiken-t, amely egy fejlesztői eszközkészlet, amely lehetővé teszi, hogy a Cardano hálózatára másmilyen programnyelvek alkalmazásával is lehetséges legyen az okosszerződések elkészítése és futtatása.

„Az Aiken és a többi programnyelv használhatóságának a kérdése kifejezetten fontos, ezzel tudjuk a legegyszerűbben kitágítani a listát, hogy mennyi fejlesztő alkalmas arra, hogy a Cardano hálózatán dolgozzon. Van saját oktatási programunk, amelyben a Haskell és a Plutus nyelveket tanítjuk meg a fejlesztőknek, és eddig közel 2000 sikeres tanulónk volt. Ennyi viszont közel sem elég.”

Kodama úgy reméli, az Aiken bevezetése sikeres lesz, és utána lényegesen több fejlesztőnek nyílik lehetősége arra, hogy más programnyelvek használatával készítsen applikációkat a Cardano-ra.


Olvastad már? A Binance összeomlása elhúzódó válsághoz vezethet?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!