A Binance összeomlása elhúzódó válsághoz vezethet?

-

Adam Cochran kriptoelemző nemrég felülvizsgálta a Binance, a világ vezető kriptopénz tőzsdéjének lehetséges bukásával kapcsolatos nézeteit.

Miután kezdetben úgy vélte, hogy a kriptopiac gyorsan talpra fog állni a kriptopiac esetleges összeomlásából, Cochran egy meg nem erősített bennfentes tipp alapján újragondolta ezt az álláspontot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tipp arra késztette, hogy óvatosságra intse, hogy a visszaesés sokkal súlyosabb és tartósabb lehet, mint korábban gondolták.

Cochran odáig ment, hogy azt javasolta, hogy „az élethossziglani rács mögött lenne a jó kimenetel CZ számára”, utalva a Binance globális vezérigazgatójára, Changpeng „CZ” Zhaóra.

Kárhoztató bennfentes tipp?

Cochran, aki arról ismert, hogy figyelmeztetéseket adott ki az FTX-ről, amelyek végül megvédték a befektetőket, azt állítja, hogy elküldte a bennfentes tippet újságíróknak ellenőrzésre.

Bár a részleteket még meg kell erősíteni, ez az új információ arra kényszerítette, hogy felülvizsgálja a kezdeti „minden rendben lesz” álláspontját.

Cochran egy tweetben utalt egy lehetséges kálváriára, ha a bennfentes információ pontosnak bizonyul:

„Valószínűleg rendben leszünk, hacsak ez a másik rész nem valós, ebben az esetben nullára fogunk zuhanni, és újra fel kell építenünk magunkat sok idő lesz”.

A kijelentés súlyossága rávilágít a Binance jövője és a szélesebb kriptopiac stabilitása közötti érzékelhető összefonódásra.

A Binance.US vezérigazgatójának lemondása

A Binance körüli bizonytalanságot tovább fokozza, hogy Brian Shroder, a Binance amerikai részlegének vezérigazgatója bejelentette lemondását.

Shrodert ideiglenesen a vállalat jogi igazgatója, Norman Reed követi majd. A Binance.US emellett több mint 100 alkalmazottjának, azaz a munkaerő mintegy harmadának elbocsátását is nyilvánosságra hozta.

Ezek a váltások a Binance.US ellen az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által indított per nyomán történtek, amely jelentősen csökkentette a vállalat piaci részesedését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tekintettel arra, hogy a Binance.US mindig is azt állította, hogy a Binance.US és globális társa különálló vezetést élvez, ugyanakkor a Wall Street Journal egy idei év eleji jelentése szerint a kettő a korábban nyilvánosságra hozottnál szorosabb kapcsolatban áll egymással, Shroder távozását és az ezzel járó létszámleépítést az elemzők szoros figyelemmel kísérik.

Megkérdőjelezik, hogy ezek a változások mélyebb, rendszerszintű kihívásokat jeleznek-e a Binance számára, mind az Egyesült Államokban, mind globálisan.


Olvastad már? A Binance szerint teljesen alaptalan a SEC legújabb beadványa

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!