A Binance összeomlása elhúzódó válsághoz vezethet?

-

Adam Cochran kriptoelemző nemrég felülvizsgálta a Binance, a világ vezető kriptopénz tőzsdéjének lehetséges bukásával kapcsolatos nézeteit.

Miután kezdetben úgy vélte, hogy a kriptopiac gyorsan talpra fog állni a kriptopiac esetleges összeomlásából, Cochran egy meg nem erősített bennfentes tipp alapján újragondolta ezt az álláspontot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tipp arra késztette, hogy óvatosságra intse, hogy a visszaesés sokkal súlyosabb és tartósabb lehet, mint korábban gondolták.

Cochran odáig ment, hogy azt javasolta, hogy „az élethossziglani rács mögött lenne a jó kimenetel CZ számára”, utalva a Binance globális vezérigazgatójára, Changpeng „CZ” Zhaóra.

Kárhoztató bennfentes tipp?

Cochran, aki arról ismert, hogy figyelmeztetéseket adott ki az FTX-ről, amelyek végül megvédték a befektetőket, azt állítja, hogy elküldte a bennfentes tippet újságíróknak ellenőrzésre.

Bár a részleteket még meg kell erősíteni, ez az új információ arra kényszerítette, hogy felülvizsgálja a kezdeti „minden rendben lesz” álláspontját.

Cochran egy tweetben utalt egy lehetséges kálváriára, ha a bennfentes információ pontosnak bizonyul:

„Valószínűleg rendben leszünk, hacsak ez a másik rész nem valós, ebben az esetben nullára fogunk zuhanni, és újra fel kell építenünk magunkat sok idő lesz”.

A kijelentés súlyossága rávilágít a Binance jövője és a szélesebb kriptopiac stabilitása közötti érzékelhető összefonódásra.

A Binance.US vezérigazgatójának lemondása

A Binance körüli bizonytalanságot tovább fokozza, hogy Brian Shroder, a Binance amerikai részlegének vezérigazgatója bejelentette lemondását.

Shrodert ideiglenesen a vállalat jogi igazgatója, Norman Reed követi majd. A Binance.US emellett több mint 100 alkalmazottjának, azaz a munkaerő mintegy harmadának elbocsátását is nyilvánosságra hozta.

Ezek a váltások a Binance.US ellen az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által indított per nyomán történtek, amely jelentősen csökkentette a vállalat piaci részesedését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tekintettel arra, hogy a Binance.US mindig is azt állította, hogy a Binance.US és globális társa különálló vezetést élvez, ugyanakkor a Wall Street Journal egy idei év eleji jelentése szerint a kettő a korábban nyilvánosságra hozottnál szorosabb kapcsolatban áll egymással, Shroder távozását és az ezzel járó létszámleépítést az elemzők szoros figyelemmel kísérik.

Megkérdőjelezik, hogy ezek a változások mélyebb, rendszerszintű kihívásokat jeleznek-e a Binance számára, mind az Egyesült Államokban, mind globálisan.


Olvastad már? A Binance szerint teljesen alaptalan a SEC legújabb beadványa

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!