A bíróság elutasította Sam Bankman-Fried újabb kérelmét

-

Kaplan bíró kijelentette, hogy sem Sam Bankman-Friednek, sem más vádlottnak nincs joga betekinteni az ügy minden egyes bizonyítékába.

A Sam Bankman-Fried ügyében eljáró amerikai bíró elutasította az FTX volt vezérigazgatójának többszöri kérelmét, hogy ideiglenesen börtönből szabadulhasson, hogy megfelelő előkészületeket tehessen a közelgő tárgyalása előtt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sam Bankman-Fried, aki továbbra is ártatlannak vallja magát az ellene felhozott vádakkal szemben, a tervek szerint októberben jelenik meg a bíróság előtt.

Nincs előzetes letartóztatás Bankman-Fried számára

Egy keddi (2023. szeptember 12.) bírósági beadványban Lewis Kaplan bíró, a New York déli kerületének amerikai kerületi bírósága úgy döntött, hogy Sam Bankman-Fried nem szolgáltatott megalapozott érveket az előzetes letartóztatás előtti börtönbüntetés elengedésére vonatkozó kérelme kapcsán.

Az elutasítást indokolva Kaplan bíró szerint Bankman-Fried állítása, miszerint a börtönben nem kapott elegendő internet-hozzáférést a tárgyalására való felkészüléshez, hiányos volt, mivel a volt FTX-főnöknek „kiterjedt hozzáférése” volt az első óvadék ellenében történő szabadlábra helyezése után, mielőtt az említett óvadékot visszavonták volna.

Bankman-Fried ügyvédei korábban egy szeptember 8-i levélben azt állították, hogy a volt kriptomogul nem kap csak nagyon korlátozott hozzáférést egy „internetképes laptophoz”.

Kaplan a mostani beadványban azonban azt mondta,

„Az alperes nem mutatta be részletesen azokat a konkrét anyagokat, amelyekhez állítása szerint nem tudott személyesen hozzáférni, és az okokat, amelyek miatt egy ilyen személyes hozzáférhetetlenség ténylegesen akadályozná a védelmét”.

A kerületi bíró szerint Bankman-Fried jogi csapata merevlemezeken tudná biztosítani a szükséges anyagokat az ügyfelük számára az MDC-ben történő betekintés céljából.

Kaplan azt is mondta, hogy egyetlen képviselt vádlottnak sincs joga a felfedezési anyagok minden egyes darabjának áttekintésére és megtekintésére.

A bíró továbbá megjegyezte, hogy a bíróság felajánlotta Bankman-Friednek, hogy elhalasztja az október 3-ra kitűzött tárgyalási időpontot, hogy több időt kapjon, de azt mondta, hogy nem érkezett hivatalos kérelem az esetleges halasztásra.

Az ítélet egy részlete így szól:

„Bármilyen időkényszerrel is állítja most az alperes, hogy a tárgyalás közelgő időpontja és az ESI-hez való hozzáférésének állítólagos korlátozása miatt a börtönbüntetés ideje alatt, az nagyrészt az ő saját hibája lenne”.

Fogytán az idő az FTX volt vezérigazgatója számára?

Mivel Bankman-Fried tárgyalásáig nagyjából három hét van hátra, a mostani döntés azt jelenti, hogy az FTX társalapítója az októberi tárgyalásig rácsok mögött marad.

Jogi csapata azonban még további kérelmeket nyújthat be Bankman-Fried előzetes szabadlábra helyezésére, Kaplan kijelentette, hogy „ez a döntés nem zárja ki a további kérelmeket, ha azok tényszerűen megalapozottabbak és meggyőzőbbek”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az amerikai kormány nemrégiben tette közzé a leendő esküdtek meghallgatására javasolt kérdéseit, amelyek közül néhány azt firtatja, hogy a potenciális esküdtek rendelkeztek-e bármilyen befektetéssel az összeomlott tőzsdénél, ismerik-e az ügyet, és közvetlen vagy közvetett kapcsolatban állnak-e az FTX-szel, az Alameda Research-szel és a kapcsolódó szervezetekkel.

Olvastad már? A Binance szerint teljesen alaptalan a SEC legújabb beadványa

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!