Észak-Korea Lazarus Csoport: A CoinEx Hack Felelősei

-

A kriptovaluta világban újabb nagy értékű támadásról van szó, amely során a CoinEx kriptotőzsdét érték el az elkövetők.

A támadás, amelynek során legalább 55 millió dollárnyi digitális eszköz lett eltulajdonítva, a hírhedt Észak-Korea Lazarus hacker csoport munkáját tekinthetjük.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinEx támadása

A CoinEx, egy ismert kriptovaluta tőzsde, szeptember 12-én vált támadás áldozatává, amikor hatalmas összegek áramlottak el az egyik címre, amelynek korábban nem volt története.

A biztonsági szakértők azonnal gyanították, hogy a tőzsdét feltörték, és az első becslések szerint a veszteség körülbelül 27 millió dollárra rúgott.

Azonban a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy a támadás során már legalább 55 millió dollárnyi értéket vettek el.

Az elkövetők azonosítása

Az Észak-Korea Lazarus hacker csoport azonosítása meglehetősen érdekes módon történt.

A hackerek véletlenül feltárták a címüket, amelyet már korábban a Stake és Optimism hackek során is használtak. Ez a nyom egyértelműen rájuk vezetett.

A Stake kriptovaluta szerencsejáték oldal 41 millió dolláros támadását szeptember 7-én az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája (FBI) Észak-Korea Lazarus csoport munkájának tulajdonította.

A CoinEx reakciója

A CoinEx Global a támadás után berobbanó pánik közepette igyekezett megnyugtatni a felhasználókat.

A tőzsde közölte, hogy az érintett felek „100%-os kártérítést” kapnak a támadás okozta veszteségeikért, és ideiglenesen felfüggesztette a befizetéseket és kifizetéseket biztonsági okokból.

A tőzsde továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és ígéretet tett a támadásról szóló részletes jelentés közzétételére a közeljövőben.

Az elkövetők háttérben

Azok a hackerek, akik a CoinEx támadásért felelősek, látszólag kapcsolatban állnak a Stake kriptovaluta szerencsejáték oldalon történt támadással.

Az Észak-Korea Lazarus hacker csoport azonosítása a kriptovaluta világban egyértelműen komoly veszélyt jelez.

A kriptovaluta világ kihívásai

A CoinEx Global elleni támadás ismét rávilágít a kriptovaluta világ kihívásaira.

Az év során már több mint 1 milliárd dollár értékű kriptovaluta veszteségről számoltak be az ilyen támadások miatt.

Csak augusztusban közel 45 millió dollárnyi kriptovaluta lett ellopva különböző támadások során.

Az ilyen támadások nemcsak a kriptovaluta tőzsdéket érintik, hanem a befektetőket is.

Az események arra is emlékeztetnek minket, hogy a kriptovaluták világa továbbra is veszélyekkel jár, és a biztonság és a kiberbiztonság rendkívül fontos szerepet játszik a pénzügyi eszközök védelmében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Észak-Korea Lazarus hacker csoport tevékenysége továbbra is komoly kihívást jelent a kriptovaluta közösség és a biztonsági szakértők számára.

Az ilyen támadások elleni védekezés és az elkövetők azonosítása rendkívül fontos a kriptovaluták hosszú távú elfogadásának és biztonságának érdekében.


Olvastad már? A Binance összeomlása elhúzódó válsághoz vezethet?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!