A JPMorgan vezetője úgy véli, nem múlt el a recesszió veszélye

-

Jamie Dimon hétfőn tartott előadást egy New yorki pénzügyi konferencián, és ennek során elmondta, nagy hiba lenne az optimista piaci mérőszámokból arra következtetni, hogy évekig tartó fellendülés várhat az USA gazdaságára.

A bankvezér úgy véli, a gazdaság aktuális állapotából nem lehet megfelelő következtetéseket levonni.

„Az emberek nagy hibát követnek el, ha megnézik a jelenlegi piaci számokat, de nem néznek előre a jövőbe, hogy ott mi várható. Mennyiségei szigorítás, az várható. Az ország most úgy költekezik, mintha nem lenne holnap, és az ukrajnai háború még mindig tart. Igen, a fogyasztói adatok pozitívak, de ha valaki azt hiszi, hogy akkor most évekig tartó fellendülés jön, akkor hatalmasat téved.”

Dimon úgy fogalmazott, hogy egy recesszió nem egyszerűen fennálló lehetőség, hanem csak idő kérdése, és a bekövetkezésekor megjön a hitelválság is, azoknak pedig megjósolható a lefolyása, és valami mindig el szokott romlani.

„A gazdaságba ömlik a pénz, és még mindig működik az a stimulus is, amelyet a járvány miatt adtak ki. Az eddigi létező legnagyobb mennyiségi lazítás, pénznyomtatás. A gazdaságot még mindig az hajtja, és most úgy néz ki, hogy nagyon is jól hajtja. Ezért tűnik erősnek minden, hiszen ez a plusz pénz mindent befolyásol, a cégek bevételeit is.”

Dimon úgy véli, nagy hiba, hogy a cégek a jelenlegi számokat látva megnyugodnak, és úgy gondolják, hogy minden rendben, hiszen a gazdaság erős.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De ahogyan a bankvezér elmondja, ezek a körülmények nagyon hamar megváltozhatnak, és valójában senkinek sincs ötlete arról, hogy hol fog tartani az ország 12-18 hónap múlva, milyen hosszú távú hatásai lesznek a jelenlegi helyzetnek.


Olvastad már? Észak-Korea Lazarus Csoport: A CoinEx Hack Felelősei

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!