A PayPal PYUSD stablecoin 100%-ban támogatott

-

A PayPal USD letétben tartott teljes eszközállomány „eléri vagy meghaladja a tokenek egyenlegét”, a teljes forgalomban lévő tokenek összege augusztus 31-én 44,4 millió dollárt tett ki – áll a Paxos jelentésében.

A stablecoin kibocsátó Paxos közzétette az első átláthatósági jelentést az Ethereum-alapú stablecoinról, a PayPal USD-ről (PYUSD), amely szerint a coin teljes mértékben fedezett eszközökkel rendelkezik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint a PayPal USD letétben tartott eszközök összértéke „eléri vagy meghaladja a tokenek egyenlegét”, a teljes forgalomban lévő tokenek összege pedig 44,4 millió dollárt tesz ki 2023. augusztus 31-én. A teljes névleges pozíció értéke 44,5 millió dollárt tett ki.

A PYUSD-eszközök legnagyobb részét az amerikai kincstár fordított visszavásárlási megállapodásai fedezik, amelyeket a Paxos a PYUSD-tulajdonosok javára tart letétben.

Az adatok szerint a PYUSD letétbe helyezett teljes vagyon közel 97%-át, azaz 43 millió dollárt tartanak a kincstári reverse repoügyletekben.

paypal

A Paxos PYUSD átláthatósági jelentéséből származó adatok. Forrás: Paxos

A fordított visszavásárlási megállapodás két fél közötti szerződéses megállapodás, amelyben az egyik fél vállalja, hogy egy meghatározott áron értékpapírokat ad el a másik félnek egy kötelezettségvállalás mellett.

„A visszavásárlási megállapodásaink egynapos lejáratúak, jó hírű pénzintézetekkel kötöttek, és amerikai állampapírokkal vannak túlbiztosítva” – tette hozzá Paxos:

„A partner nemteljesítése esetén a Paxos képes az amerikai kincstári fedezetet likvidálni, hogy saját magát kárpótolja. Mivel minden ügylet túlbiztosítva van, a veszteség kockázata nem tekinthető jelentősnek”.

Augusztus 31-én a Paxos 1.500.146 dollárnyi fiat valutát is tartott biztosított letétkezelő intézményeknél, amelyet készpénzbetétnek neveznek.

A Paxos megadta az IntraFi hálózatra mutató linket, illetve a biztosított betéti intézmények teljes listáját, amelyeknél a pénzeszközök elhelyezhetők.

„A Paxos jelenleg nem rendelkezik aktív, nem biztosított magánbetétbiztosítással. Nem minden betétre terjed ki az FDIC vagy a magánbiztosítás, és a Paxos továbbra is veszteségeket szenvedhet el egy bank fizetésképtelensége esetén” – tette hozzá a cég.

A jelentés hetekkel azután készült, hogy a Paxos és a PayPal augusztus 7-én bemutatta a PYUSD-t.

Augusztus végére a PayPal USD 90%-át a jelentések szerint a Paxos pénztárcáiban tartották, míg körülbelül 7%-át olyan tőzsdék között osztották szét, mint a Kraken, a Gate.io és a Crypto.com.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szeptember 12-én a BitPay, a legnagyobb kriptopénzfizetéssel foglalkozó cég, a BitPay elfogadta a PYUSD-t fizetési lehetőségként a platformján, a már támogatott USD-pegged stablecoinok, például az USD Coin (USDC) mellett.

Olvastad már? Több, mint 50 kriptoplatform akar irodát nyitni Tajvanon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!