A PayPal PYUSD stablecoin 100%-ban támogatott

-

A PayPal USD letétben tartott teljes eszközállomány „eléri vagy meghaladja a tokenek egyenlegét”, a teljes forgalomban lévő tokenek összege augusztus 31-én 44,4 millió dollárt tett ki – áll a Paxos jelentésében.

A stablecoin kibocsátó Paxos közzétette az első átláthatósági jelentést az Ethereum-alapú stablecoinról, a PayPal USD-ről (PYUSD), amely szerint a coin teljes mértékben fedezett eszközökkel rendelkezik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint a PayPal USD letétben tartott eszközök összértéke „eléri vagy meghaladja a tokenek egyenlegét”, a teljes forgalomban lévő tokenek összege pedig 44,4 millió dollárt tesz ki 2023. augusztus 31-én. A teljes névleges pozíció értéke 44,5 millió dollárt tett ki.

A PYUSD-eszközök legnagyobb részét az amerikai kincstár fordított visszavásárlási megállapodásai fedezik, amelyeket a Paxos a PYUSD-tulajdonosok javára tart letétben.

Az adatok szerint a PYUSD letétbe helyezett teljes vagyon közel 97%-át, azaz 43 millió dollárt tartanak a kincstári reverse repoügyletekben.

paypal

A Paxos PYUSD átláthatósági jelentéséből származó adatok. Forrás: Paxos

A fordított visszavásárlási megállapodás két fél közötti szerződéses megállapodás, amelyben az egyik fél vállalja, hogy egy meghatározott áron értékpapírokat ad el a másik félnek egy kötelezettségvállalás mellett.

„A visszavásárlási megállapodásaink egynapos lejáratúak, jó hírű pénzintézetekkel kötöttek, és amerikai állampapírokkal vannak túlbiztosítva” – tette hozzá Paxos:

„A partner nemteljesítése esetén a Paxos képes az amerikai kincstári fedezetet likvidálni, hogy saját magát kárpótolja. Mivel minden ügylet túlbiztosítva van, a veszteség kockázata nem tekinthető jelentősnek”.

Augusztus 31-én a Paxos 1.500.146 dollárnyi fiat valutát is tartott biztosított letétkezelő intézményeknél, amelyet készpénzbetétnek neveznek.

A Paxos megadta az IntraFi hálózatra mutató linket, illetve a biztosított betéti intézmények teljes listáját, amelyeknél a pénzeszközök elhelyezhetők.

„A Paxos jelenleg nem rendelkezik aktív, nem biztosított magánbetétbiztosítással. Nem minden betétre terjed ki az FDIC vagy a magánbiztosítás, és a Paxos továbbra is veszteségeket szenvedhet el egy bank fizetésképtelensége esetén” – tette hozzá a cég.

A jelentés hetekkel azután készült, hogy a Paxos és a PayPal augusztus 7-én bemutatta a PYUSD-t.

Augusztus végére a PayPal USD 90%-át a jelentések szerint a Paxos pénztárcáiban tartották, míg körülbelül 7%-át olyan tőzsdék között osztották szét, mint a Kraken, a Gate.io és a Crypto.com.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Szeptember 12-én a BitPay, a legnagyobb kriptopénzfizetéssel foglalkozó cég, a BitPay elfogadta a PYUSD-t fizetési lehetőségként a platformján, a már támogatott USD-pegged stablecoinok, például az USD Coin (USDC) mellett.

Olvastad már? Több, mint 50 kriptoplatform akar irodát nyitni Tajvanon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!