Hogyan tud kitörni a Bitcoin a jelenlegi árfolyam trendből?

-

A Bitcoin (BTC) körüli hangulat valószínűleg javulni fog, amint az ára meghaladja a rövid távú tulajdonosok (LTH) realizált árfolyamát – vélekedett a SignalQuant álnevű CryptoQuant elemzője egy új jelentésében.

A Bitcoin realizált ára azt az átlagárat jelenti, amin az összes bitcoin mozgott az életciklusa során


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha a realizált ár a piaci ár felett van, az azt jelenti, hogy a piaci szereplők átlagosan nyereségben vannak.

Ezzel szemben a coin tulajdonosok veszteségben vannak, ha a realizált ár az aktuális ár alatt van.

A rövid távú BTC-tulajdonosok (STH) esetében a realizált ár arra az átlagárra vonatkozik, amelyen az elmúlt hat hónapban vásárolt coinokat megszerezték.

A hosszú távú tulajdonosok (LTH) esetében ez az az átlagár, amelyen az elmúlt hat hónapban nem mozgatott coinokat eredetileg megvásárolták.

A Glassnode-tól lekért adatok azt mutatták, hogy szeptember 12-én a BTC realizált ára a rövid távú tulajdonosok számára 27.975 dollár volt.

A SignalQuant szerint ez az árjelzés januárban támaszszintként működött a bitcoin számára, mielőtt a medvés hangulat eluralta a piacot, és ugyanezt ellenállássá változtatta.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ami a hosszú távú tulajdonosokat illeti, az ő realizált árfolyamuk 22.400 dollár volt. A cikkírás idején 26.300 dolláros árfolyamán a BTC a két realizált ár között cserélt gazdát.

A SignalQuant szerint:

„A BTC árfolyamának az LTH realizált ár felett kell maradnia, majd vissza kell törnie az STH realizált ár fölé ahhoz, hogy a „rövid és hosszú távú befektetői hangulat” valóban helyreálljon”.

Ez azt jelezné a befektetőknek, hogy a medvepiacnak vége, és a BTC ára valószínűleg tovább fog emelkedni.

A hálózati aktivitás tovább emelkedik

Bár a BTC ára továbbra is ellenállásba ütközik a 26.000 dollárnál, az új kereslet töretlenül nő.

A coin hálózati aktivitásának láncon belüli értékelése azt mutatta, hogy az elmúlt héten 5%-kal megugrott a vezető coin kereskedéséhez létrehozott új címek napi száma.

Szeptember 9-én 717.331 új cím került a hálózatba, ami az elmúlt öt év legmagasabb napi száma.

Sőt, az IntoTheBlock adatai szerint ugyanebben az időszakban a napi aktív címek 11%-os emelkedése is megfigyelhető volt.

Forrás: IntoTheBlock

Figyelemre méltóan megugrott a naponta végrehajtott bálna BTC tranzakciók száma is.

Az IntoTheBlock adatai szerint a 10.000 és 100.000 dollár közötti értékű BTC-tranzakciók 8%-kal nőttek az elmúlt 30 napban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 100.000 és 1 millió dollár közötti értékű bálna tranzakciók ugyanebben az időszakban szintén 6%-kal nőttek.

Forrás: IntoTheBlock

Olvastad már? A bíróság elutasította Sam Bankman-Fried újabb kérelmét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!