A Goldman Sachs elutasítja az AI buborékot

-

A Goldman Sachs szerint a jelenlegi időszak egy új technológiai ciklus kezdeti szakasza, amely további erős teljesítményt ígér.

A Goldman Sachs határozottan állítja, hogy nem létezik mesterséges intelligencia (AI) buborék, annak ellenére, hogy az elemzők körében továbbra is fennáll az aggodalom az AI-piaci érdeklődés jelentős megugrása és a technológiai részvények ebből fakadó megugrása miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénzügyi nagyhatalom ezzel szemben úgy véli, hogy inkább egy AI-forradalom küszöbén állunk, mintsem a várt buborék előtt.

Az AI-részvények árfolyamának közelmúltbeli fellendülése egyeseket arra késztetett, hogy párhuzamot vonjanak az 1990-es évek végi dotcom-buborékkal, ezt az összehasonlítást a Goldman Sachs egy nemrégiben megjelent publikációjában határozottan visszautasította.

Peter Oppenheimer, a Goldman Sachs vezető globális részvénystratégája a kiadványban azt állította:

„Meggyőződésünk, hogy még mindig egy új technológiai ciklus korai szakaszában vagyunk, amely további erős teljesítményt ígér”.

A Goldman Sachs a mesterséges intelligenciába történő globális befektetések jelentős növekedését prognosztizálja, amely 2025-re elérheti a 200 milliárd dollárt.

Ez az ugrás a jelentős gazdasági lehetőségekhez kapcsolódik, amelyeket a generatív mesterséges intelligencia kínál, a mesterséges intelligencia egy olyan alcsoportja, amely nagyméretű nyelvi modellek segítségével történő tartalomgenerálásra összpontosít.

Korábbi jelentések szerint a generatív AI akár 4,4 billió dollárral is hozzájárulhat a globális gazdasághoz.

Az AI-részvények az év során lenyűgöző teljesítményt mutattak, hozzájárulva a teljes SP500 index fellendüléséhez a 2022-es visszaesést követően.

A jelentés szerint a piacvezető részvények értékelései nem olyan kiterjedtek, mint a korábbi időszakokban, például a 2000-ben kipukkadt internetes buborék idején.

Ráadásul ezek a vállalatok kivételesen robusztus mérlegekkel és megtérülésekkel büszkélkedhetnek – áll a jelentésben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár a kilátások kedvezőnek tűnnek, egyes szakemberek óvatosságra intenek, és megfontolt hozzáállást javasolnak az AI-szektorbeli befektetések mérlegelésekor.

Az Oppenheimer bevezette a PEARL keretrendszert, amelynek célja, hogy alapos kutatást követően segítse a magánszemélyeket a megalapozott döntés meghozatalában.


Olvastad már? A PayPal PYUSD stablecoin 100%-ban támogatott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!