Peter Schiff „masszív válságra” és az amerikai dollárból való kilépésre figyelmeztet

-

Az amerikai közgazdász és arany hívő, Peter Schiff, ismét figyelmeztetést adott ki az amerikai dollár lehetséges összeomlásáról.

Schiff szerint a dollár felé hatalmas nyomás nehezedik, és előrejelzése szerint a közeljövőben „roham” kezdődik majd az amerikai dollárból való tömeges kimenekülésre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Peter Schiff figyelmeztetése az amerikai dollárra

A közgazdász hangsúlyozta, hogy jelenleg csak „csepeg” az emberek kiáramlása az amerikai dollárból, de hamarosan „áradás” kezdődik, és az emberek elkezdenek menekülni az amerikai dollárból.

Miért? Schiff szerint a válasz egyszerű: a hatalmas költségvetési hiányok.

Az Egyesült Államok éves költségvetési hiánya jelenleg több mint 2 billió dollár, és a következő években még tovább növekedhet a következő gazdasági recesszió során.

A közgazdász kifejtette, hogy ez az összeg teljességgel fenntarthatatlan, és amikor az újabb recesszió bekövetkezik, és a munkanélküliség ismét megugrik, a költségvetési hiányok várhatóan elérhetik a 4-5 billió dollárt évente.

Ezen túlmenően az Egyesült Államok már most is hatalmas adóssággal küzd. A nemzeti adósság közel 33 billió dollárra rúg, és az adósság kamata már most is a kormány költségvetésének harmadik legnagyobb tétele.

Schiff szerint jövőre a kamatfizetés lesz a kormány legnagyobb költsége, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem marad pénz semmire, csak kamatfizetésre.

A közgazdász megjegyezte, hogy több ország is elhagyja az amerikai dollárt nemzetközi kereskedelemben, és saját nemzeti devizákat használ.

Például a BRICS országok már évek óta nem dolgoznak az amerikai dollárral.

Az Egyesült Államok pedig használta az amerikai dollárt szankciók eszközeként más országokkal szemben, például amikor megfagyasztotta Oroszország dollártartalékait.

Ez Schiff szerint „nagyon sebezhető” helyzetbe hozza azokat az országokat, amelyek még mindig használják az amerikai dollárt.

Schiff korábban is többször figyelmeztetett az amerikai gazdaság és az amerikai dollár helyzetére.

Egyik korábbi nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államoknak nem engedheti meg magának, hogy teljesen elszakadjon Kínától.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tavaly augusztusban pedig arról beszélt, hogy egy „teljes körű pénzügyi válság” fenyegeti az amerikai gazdaságot.

Összességében Peter Schiff szerint az amerikai dollár jelenlegi helyzete és az Egyesült Államok pénzügyi gyakorlata nem fenntartható, és előbb-utóbb súlyos válságot fog okozni, amely az egész gazdaságot sújtani fogja.

Olvastad már? A Goldman Sachs elutasítja az AI buborékot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!