Rendszerhibát tapasztaltak a Coinbase felhasználói

-

A Coinbase, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje nehéz perceket okozott sok felhasználónak, mivel egy technikai hiba miatt nullás egyenleget mutatott számukra.

A cég szerint a probléma a megnövekedett forgalom miatt léphetett fel, mikor a BTC árfolyama megközelítette a 64 ezer dolláros szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Február 28-án többen is arra kezdtek panaszkodni a közösségi médiában, hogy a Coinbase fiókjukban nullás egyenleget mutat a rendszer.

Ez értelemszerűen kisebb pánikot eredményezett, és sokan azt hitték, hogy a tőzsdét támadás érte, és ellopták a pénzüket.

A cég viszont lenyugtatta a hangulatot, elmondva, hogy a felhasználók javai biztonságban vannak, a hibát a megnövekedett terhelés okozta.

A Coinbase honlapja több frissítést is kapott az elmúlt időszakban, és ennek következtében tűnt fel egyes felhasználók számára a nullás egyenleg.

Voltak, akik arról számoltak be, hogy nem működött megfelelően a vételi és az eladási funkció.

Később aztán a tőzsde rendszere helyreállt, és a jelek szerint minden téren megfelelően működik.

Az üzemeltetők ígéretet tettek arra, hogy figyelik a platformot, és a továbbra is fennálló problémákat mihamarabb orvosolják.

Brian Armstrong, a Coinbase ügyvezetője a közösségi médiában úgy fogalmazott, hogy a Coinbase immár újból használható.

Azt is elmondta, hogy korábban már tesztelték a rendszerüket az átlagosnál 10-szer nagyobb forgalom mellett, de a mostani felhasználói érdeklődés még ezen is túltett, és jócskán meghaladta a tőzsde várakozásait.

Az érdeklődés, és a forgalom megnövekedése nem csoda, hiszen a BTC évek óta először ismét 60 ezer dollár fölé ment, és az árfolyama majdnem elérte a 64 ezer dollárt is szerda estére.

Ezután persze visszahúzódást láthattunk, és a cikk írásakor az árfolyam 62 ezer dollár körül mozog.

bitcoin
Forrás: CoinGecko.com

Nem az első eset a Coinbasenél

A Coinbase ismét a felhasználók rendelkezésére áll, de a kriptoközösségben köztudott, hogy a tőzsde esetében rendszeresek az ilyen leállások.

Eddig szinte minden estben, mikor a BTC árfolyama ilyen hirtelen indult növekedésnek, a Coinbase leállt, és így sok kereskedő számára időlegesen lehetetlené vált, hogy használja a platformot.

A Coinbase mellett a Binance, egy másik nagy tőzsde esetében is többször történt már hasonló eset.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A piacon ennek ellenére az optimizmus az úr, főleg a BTC áprilisban érkező felezése miatt, a bikák, a növekedésre várakozók uralják a terepet.

Az elemzőktől, kereskedőktől néhány esetben egészen extrém árfolyam-jóslatok is napvilágot látnak, például vannak, akik szerint ebben a ciklusban akár 21 millió dollárig is felkúszhat a BTC árfolyama.


Olvastad már? Jósold meg a Bitcoin árfolyamát, és nyerj

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!