Ismét rekordot döntött a bitcoin ETF-ek pénzforgalma

-

Az Egyesült Államokban február 28-án, egyetlen nap alatt összesen nettó 676 millió dollárnyi bitcoin vásároltak az ETF-kibocsátó cégek, amelyek bitcoin alapokat kezelnek az ügyfeleik számára.

A teljes befektetett összeg elérte a 893 millió dollárt, a Grayscale alapjából viszont ismét kifelé vitték a pénzt az ügyfelek, mégpedig 216 millió dollárt. Az összesített készletnövekedés így 676 millió dollár lett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A napi dobogósnak az iShares számít, 612 millióval, őket követi a Fidelity 245 millió dollárral, a Bitwise 9,9 millióval, az Ark21 23 millióval, és a Wisdom Tree 2,2 millió dolláros bevásárlással.

bitcoin
Forrás: farside.co.uk

Az ETF-ek engedélyezése lehetővé tette, hogy a Grayscale a saját, korábban már meglévő alapját ETF-é konvertálja, az ügyfelei így viszont már ki tudják vonni a pénzüket a cégtől.

Ez az összeg csökkenti az összesített ETF-vagyont, sok elemző viszont felhívja rá a figyelmet, hogy ennek nagy része tulajdonképpen más ETF-be kerül át, mivel a Grayscale túl magas jutalékkal dolgozik, így a befektetők máshoz viszik a pénzüket.

Az USA esetén az elindulás óta a spot piaci bitcoin ETF-ek összesített vásárlása mára eléri a 7,4 milliárd dollárt.

A Grayscale alapjaiból ugyanebben a periódusban 7,8 milliárd dollárt vontak ki az ügyfelek.

Forrás: farside.co.uk

A legtöbb pénzt kezelő alapnak az iShares számít, február végére a náluk lévő összeg eléri a 7,15 milliárd dolláros értéket.

Ezzel párhuzamosan a kriptoipar szinte a világ minden táján a pozitív fejleményeknek örülhet, és a piaci hangulat is optimista.

Ausztráliában nemrég közölték egy felmérés eredményeit, amelyből kiderül, hogy az USA által engedélyezett ETF-ek jelentősen növelték a lakossági érdeklődést a bitcoin iránt.

Az ausztrál befektetők körében az úgynevezett bitcoin sentiment, a piaci eseményeket és a különböző kereskedési jellegzetességeket monitorozó indikátor 25%-os növekedést mutatott a spot piaci ETF-ek elindulása után, és az elterjedés mértéke szintén emelkedést mutat az év eleje óta.

Adrian Przelozny, az Independent Research ügyvezetője nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a piacon egyértelműen látható, hogy a hangulat előnyére változott meg, és a kereskedők, befektetők ismét optimisták a növekedést illetően.

Az ausztrál felmérésből pedig emellett az is kiderül, hogy a megkérdezettek harmada kifejezetten érdeklődik a bitcoin iránt, egyelőre nem tudják eldönteni, hogy az ETF lenne-e számukra megfelelő, vagy inkább egy tőzsdén vásárolnának bitcoint.


Olvastad már? Csak tessék, tessék, itt a kriptopiac francia békája, a Frogwifhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!