Problémák a bitcoin bányászatnál

-

Számos kisebb bitcoin bányász nyilatkozott úgy, hogy a rendszeres áramkimaradások miatt az országban nem lehet megbízhatóan bányászni, mivel nem tudják folyamatosan üzemeltetni a berendezéseiket.

Az áramkimaradások ráadásul a telekommunikációs hálózatokat is érintik, így a sziget üzeműen, az áramhálózattól függetlenül működő bányászfarmok is nehézségekbe ütköznek, hiszen megszakad az internetkapcsolat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kubai bányászok tevékenysége fontos a lakosság számára, hiszen a bitcoin olyan alternatív fizetőeszközt jelent, amely hiányában sokszor nem is tudnak megfelelő szolgáltatásokhoz hozzájutni a helyiek.

Nem is olyan régen a kriptobányászat egyszerű befektetésnek számított a kubaiak számára, mára viszont a helyzet megváltozott, annyira instabillá vált a hálózati infrastruktúra.

A folyamatos áramkimaradások megnehezítik azok dolgát, akik saját bányászvállalkozásba fogtak. Köztük van Raydel González is, aki szerint egyre nagyobb a baj az országban.

„Én, mint ahogy sokan mások is, komoly összeget fordítottam a bányászgépek beszerzésére. De az állandó áramszünetek miatt a bányászat most egyszerűen nem működik.”

Több bányász arról is beszámolt, hogy saját mini-erőműveket üzemeltek be, hogy biztosítani tudják a megfelelő áramellátást, azonban az üzemanyag-ellátás is akadozik, így ezek a létesítmények is nehézkesen működnek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A telekom-hálózatok is leállnak

Ha a bányászok sikeresen meg is oldják a működést és az energiaellátást, sokszor akkor is bajba kerülhetnek.

Az áramhiány ugyanis a helyi telekommunikációs szolgáltatásokat is érinti, hiszen ezek is sokszor a saját áramtermelésre vannak utalva, amely mértéke nem elegendő.

Az Etectsa, egy kubai telekom cég saját generátorokat tart fenn, hogy áthidalja a kiesés miatti üzemszüneteket, ez a tartalék-rendszer azonban nem elegendő, hogy a teljes hálózatot fenntartsa.

„Az áramkimaradás sokszor annyira sokáig tart, hogy a generátorokból egyszerűen kifogy az üzemanyag. Ezek a létesítmények nem arra lettek kitalálva, hogy az egész kommunikációs hálózatot ezekről működtessük. Erre csak rövid ideig képesek, ezért van az, hogy minden ilyen nehezen működik.”


Olvastad már? RSI: Relative Strength Index

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!