A Paxful ellenkező hozzáállása

-

Sok platform kifejezetten azon dolgozik, hogy megnyerje a felhasználók bizalmát, hogy azok nála tartsák a pénzüket, a Paxful vezetője viszont ennek az ellenkezőjét szeretné.

Ray Youssef, a váltó ügyvezetője a saját tárolás mellett tette le a voksát, és erre bíztatja a platform 11 millió felhasználóját is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX bukása rengeteg ember szemét elnyitotta, hogy milyen veszély leselkedik a harmadik feleknél tárolt pénzre.

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX vezetője drasztikus mértékben visszaszorította a bizalmat, az Alameda Research csapatával együtt, dollár-milliárdokkal károsítva meg a felhasználóikat.

Azóta számos tőzsde csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy nyilvánosságra hozzák a készleteiket, címeiket, hogy megmutassák, a pénz náluk biztonságban van.

A Paxful vezetője viszont ismét kiemelte, hogy ők a váltónál nem is kerülnek kapcsolatba az ügyfélpénzekkel, és ez így lenne a megfelelő mindenki számára.

„Az én legfőbb felelősségem a szolgáltatás-nyújtás. Ezért fordulok ma minden Paxful-felhasználóhoz, hogy elmondjam, küldjék a bitcoinjaikat saját kezelésű tárcába. Nem szabadna pénzt tartani a Paxful tárcáiban, sem más tőzsdén, éppen csak annyit, amennyivel valaki aktívan kereskedik.”

Youssef heti rendszerességgel tervezi az email-értesítések küldését, amelyekben a kiutalásra bíztatja a felhasználókat.

Youssef szerint az úgynevezett megbízható tárcaszolgáltatók, mint amilyen az FTX is volt, azért problémás, mert a felhasználók pénzének a sorsa az ő hozzáállásukon múlik.

A Satoshi által létrehozott Bitcoin központi kontroll nélkül működik, ellenállva a manipulációnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Ez a legfőbb funkció, amelyet a Bitcoin biztosít, hogy végre a tulajdonos, a felhasználó irányít.

Youssef úgy fogalmazott, hogy a Paxful-nál tárolt bitcoin biztonságban van, de a befektetők saját védelme azt kívánja, hogy mielőbb utalják ki a pénzüket saját tárcába.

Egy másik, szintén nagy port felvert nyilatkozatában a váltó azt is elmondta, hogy mivel az Ethereum messze elmarad a Bitcointól az etikusság tekintetében, ezért hamarosan kivezetik a platformról, nem lesz lehetőség a kereskedelmére.

Ennek a lépésnek vélhetően köze van ahhoz, hogy a Satoshi’s Journal alapítója, Jeremy Garcia nemrégiben egy hosszabb értekezést szentelt az Ethereumnak, amelyben rámutatott a gyengén felépített rendszer hiányosságaira.

Sam Bankman-Fried nemrégiben azzal is a címlapokra került, hogy egy új, szintén teljesen centralizált vállalkozást indít, hogy annak a hasznából tudja kártalanítani az FTX felhasználóit.

A hírhedt vállalkozó egy BBC-interjúban ígérte meg, hogy ezt fogja tenni.

„Mindent megteszek majd, amire képes vagyok, és ki fog derülni, hogy ki tudom-e javítani a hibát.”


Olvastad már? Bitcoin (BTC) év végi rally közeleg?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!