PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

-

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik.

A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a Bitcoin Stock-to-Flow (S2F) modell megalkotója és elemzője, a PlanB szerint ez a feleződés nem fog különbözni a korábbiaktól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


PlanB egy tweet szerint ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin árfolyam-emelkedése ismét a feleződés körül lesz.

bitcoin
Forrás: X

Ez a felezés nem lesz más

Az utóbbi hetekben több elemző és a kriptoközösség tagjai is bizonytalanságukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a közelgő felezési esemény milyen hatással lesz a Bitcoinra (BTC) és annak értékére.

A bizonytalanság abból ered, hogy a BTC egy hónappal a felezés előtt elérte az eddigi legmagasabb értékét.

A korábbi ciklusokban a Bitcoin minden idők legmagasabb értékei általában a feleződés után következnek be, mivel a BTC kínálata és előállítási üteme lelassul az esemény miatt, amely 50%-kal csökkenti a bányászok blokkjutalmát.

A januárban bevezetett amerikai spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF) iránti nagy kereslet azonban a BTC-t a 2021. novemberi 69.000 dolláros csúcson túlra, 73.700 dolláros új csúcsra repítette március közepén.

Jelenleg még nem világos, hogy a feleződés után mennyire fog rallyzni a BTC, és hogy az eszköz nyereségessége jelentős lesz-e a korábbi eseményekhez képest.

PlanB változatlanul kitart a Bitcoin árfolyam-pályájával kapcsolatos álláspontja mellett, és ragaszkodik ahhoz, hogy a kriptopénz a feleződés után idén 100.000 dollárig fog emelkedni, 2025-ben pedig a 300.000 dollárt is meg fogja haladni.

A jelek szerint követői is osztják ezt a nézetet, mivel egy, az X-en a múlt hónap végén közzétett felmérésből kiderült, hogy a résztvevők 71,9%-a arra számít, hogy a BTC 2024-ben eléri a 100.000 dollárt.

A Bitcoin ki fogja szorítani az aranyat

Hogy erősítse állításait, miszerint minden áremelkedés a felezés körül fog bekövetkezni, PlanB kifejtette, hogy a BTC megvásárlása hat hónappal az esemény előtt és az eszközök eladása 18 hónappal utána jobban fog teljesíteni, mint a kriptopénz megvásárlása és tartása.

A PlanB elemzésében a kereskedők valószínűleg nagyobb nyereséget érnek el, ha egy évvel a feleződés után eladják a birtoklásukat.

Az S2F alkotója arra a megjegyzésre válaszolva, hogy a BTC ebben a bikaciklusban felülmúlja az aranyat, azt mondta, hogy a kriptoeszköz az aranyat is ki fogja váltani, mert kétszer olyan ritka lesz, mint a nemesfém.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jóslatai egybecsengenek a Bybit kriptotőzsde előrejelzéseivel, amely arról számolt be, hogy a Bitcoin S2F-aránya megduplázódna 112-re a halving után, míg az aranyé 60-on marad.

Közben a PlanB szerint a BTC 300.000 dolláros csúcsra vonatkozó előrejelzése a 250.000 és 1.000.000 dollár közötti tartomány alsó határa. Még nem tudni, hogy a BTC ennél magasabbra fog-e menni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!