Októberben nő a Bitcoin volatilitása: Valami új kezdete?

-

A Bitcoin (BTC) volatilitása 2023-ban heves viták tárgya volt. Az értékek történelmi mélypontra zuhanásával drámai változás figyelhető meg a befektetők hangulatában egy olyan eszköz esetében, amely kriptós berkeken kívül a vad kilengéseiről volt ismert.

A szeptember hónapja sem bizonyult kivételnek, mivel a Bitcoin az egész időszak alatt elnyomott maradt.

Volatilitási kiugrás októberben

Október elejétől azonban a dolgok egészen drasztikusan megváltoztak. A Bitfinex kriptokereskedési platform jelentése szerint a Bitcoin történelmi 24 órás volatilitása október 2-án több mint négyszeresére nőtt.

Sőt, ahogy az alábbiakban jelezzük, a napi történelmi volatilitás a 200 napos exponenciális mozgóátlag felett tartózkodott.

Ez lényegében azt jelentette, hogy a Bitcoin október eleje óta volatilisebb volt, mint az elmúlt 200 napban.

bitcoin
Forrás: Bitfinex

Érdekes módon az implicit vagy előretekintő volatilitás magasabb volt, mint a historikus volatilitás.

A beszámoló közzétételének időpontjában az implikált volatilitás 37,8%-os volt, míg a historikus volatilitás 32,4%-on állt.

A beavatatlanok számára a történelmi volatilitás egy adott eszköz múltbeli ármozgásait tükrözi, míg az implikált volatilitás az opciós szerződések árai alapján az ármozgások jövőbeli várakozásait méri.

Ebből kiindulva a Bitfinex elemzői azt jósolták, hogy a megnövekedett volatilitás jelenlegi trendje egész októberben kitart.

bitcoin
Forrás: Bitfinex

A Bitcoin és a részvények ellentétes irányba mozognak

A Bitcoin októberi ármozgásának másik figyelemre méltó aspektusa a részvénypiacról való leválása volt.

Az IntoTheBlock szerint a Bitcoin és a főbb részvényindexek, például a Nasdaq 100 és az S&P 500 közötti 30 napos korrelációs együttható -0,3 és -0,5-re csökkent.

Egyszerűen fogalmazva, a részvénypiac és a Bitcoin-piac ellentétes irányban mozgott.

Forrás: IntoTheBlock

Ezek a megállapítások jól tükröződtek a kérdésben szereplő eszközök árfolyam-pályáján.

Az elmúlt két hónap nagy részében a Bitcoin az amerikai részvénypiachoz képest erőteljesebb eséseket tapasztalt.

Ráadásul a BTC korábban érte el a tartomány alját, mint az S&P 500 index. Történelmileg a két pénzügyi eszköz ugyanazon a hullámhosszon mozgott.

Forrás: IntoTheBlock

A cikk írásakor a Bitcoin 27.371 dolláron cserélt gazdát, ami 0,5%-os emelkedést jelentett az elmúlt 24 órában – derült ki a CoinMarketCap adataiból.

A világ legnagyobb piaci tőkeértékű eszköze a 24 órás kereskedési volumenben 16,41%-os ugrást könyvelhetett el.

Olvastad már? A Wall Street Memes 1 millió dollárnyi tokent vásárol vissza – Ez lesz 2024 legjobb kriptója?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!