Növekszik a Cardano hálózati aktivitása, de mit jelent ez az árfolyamra nézve?

-

A Cardano hálózata egyre nagyobb aktivitás tapasztal, köszönhetően a fizetési tranzakcióknak, amelyeket egyre gyakrabban használnak az ügyfelek.

Az adatokból kiderül, hogy az elmúlt 24 órás periódusban a Cardano összesen 25 ezer fizetési tranzakciót dolgozott fel, és 5500 új tárcát hoztak létre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az aktivitás növekedése más téren is tetten érhető, a napi aktív címek száma szintén növekedést mutat, 31 ezerről 45 ezerre mindössze pár nap alatt, az átlagos napi tranzakció-szám pedig 80 ezerre ugrott, 54 ezerről.

cardano
Forrás: Artemis

Charles Hoskinson mérlegel

Charles Hoskinson, a Cardano ügyvezetője a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait ezzel kapcsolatban, és nem felejtette el közben a Bitcoint szidni.

Ahogyan megfogalmazta, a Bitcoin esetében a második rétegű megoldásoknak számos hiányossága van, amelyek folytonosan kihívások elé állítják a fejlesztőket, a Cardano és az Ethereum viszont folyamatosan változtatja a rendszerét, és így támogatni tudja a fejlesztőket, hogy egy erős rendszert tudjanak maguk mögött.

Hoskinson szerint ennek köszönhető az is, hogy az Ethereum és a Cardano esetében is sokkal könnyebb a megbízható, biztonságos második rétegek hozzáadása a hálózathoz.

A hálózati forgalom jelentős növekedése ellenére a Cardano jutalékai folyamatosan csökkennek.

Az elmúlt hónap során a tranzakciós díjak mértéke 29,4%-kal esett vissza, amely drasztikus veszteségnek tekinthető.

Ez felvetette a kérdést, hogy befektetői szempontból a hálózat képes-e fenntartható módon bevételt generálni?

A validátorok és a staking során közreműködők számára ez a kérdés kiemelt fontossággal bír.

cardano
Forrás: Token Terminal

A fejlesztői, felhasználói aktivitás egyértelmű növekedést mutat az elmúlt időszakban, de az általános hangulat esetében már nem ennyire rózsás a helyzet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közösségi médiában megjelent felhasználó tartalmakat, kommenteket tekintve a Weighted Sentiment adataiból az derül ki, hogy jelenleg a pesszimistábbak vannak túlsúlyban, a negatív hangvételű kommentekből többet lehet találni, mint az optimistákból.

cardano

Forrás: Santiment

Olvastad már? Janet Yellen sürgős kripto-szabályozásra buzdít

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!