Janet Yellen sürgős kripto-szabályozásra buzdít

-

Janet Yellen pénzügyminiszter határozottan felszólította a kongresszust, hogy hozzon törvényt a kriptopénzpiac szabályozására.

A felhívás sürgősségét az FTX kriptopénz-tőzsde összeomlása indokolja, amely kritikus sebezhetőségeket tárt fel a digitális eszközök terén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozási űr kezelése

A digitális eszközök szabályozásának hiányosságai kerültek reflektorfénybe, mivel Yellen miniszter asszony hangsúlyozta, hogy kifejezett jogi keretekre van szükség az értékpapírnak nem minősülő digitális eszközök spot piacának szabályozására.

A jogalkotás szorgalmazása a digitális eszközpiacok felügyeletének hiányára vonatkozó ismételt figyelmeztetésekkel párhuzamosan történt.

A javasolt pénzügyi innovációs és technológiai

Törvény célja, hogy a szövetségi szabályozó hatóságok számára hiteles felügyeletet biztosítson a digitális eszközpiacok felett, és igyekszik orvosolni az ágazatot jelenleg érintő egyértelmű szabályozási struktúrák hiányát.

Az FSOC 2022-es jelentése a közvetlen felügyelet hiányát, a szabályozási arbitrázs lehetőségét és a jelenlegi jogszabályok szerinti piaci struktúrák elégtelenségét emelte ki, mint jelentős aggodalomra okot adó területeket.

E jogszabály nemcsak a digitális eszközök kezelését tenné egyértelművé, hanem az ügyfélvédelmet és a közzétételt is megerősítené, szorosabban összehangolva azokat a meglévő pénzügyi szabályozási rendszerekkel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A stablecoin kockázatai

Yellen miniszter asszony beszámolójában megemlítette, hogy a stablecoinok különösen olyan kockázatokat jelentenek a pénzügyi rendszerre nézve, amelyek jól meghatározott szabályozási megközelítést igényelnek.

A törvényhozókhoz szólva Yellen kiemelte, hogy egy szövetségi szabályozónak hatáskörrel kell rendelkeznie arra, hogy megakadályozza bizonyos szervezetek stablecoin-kibocsátását, és olyan szabályozási „minimum” létrehozására törekszik, amely minden államban egységesítené a megfelelést.

A kétpárti feszültségek ellenére a stablecoin szabályozásáról szóló törvényjavaslat előrehaladt, bár a képviselőházi szavazásra vár.


Olvastad már? A Bernstein elemzők előrejelzése szerint a Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo árak emelkednek, mivel a Shiba Inu és a NEAR továbbra is lefelé ívelő spirálban maradnak

A Bitcoin és más altcoinok számára a kriptopiacon a Bitcoin feleződése utáni rali kezdetének tűnő időszak után az utóbbi időben más-más szerencse érte a kriptopiacot. Az...

Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik. Új piacokat hódít meg a VanEck Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az...

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!