Új rekordot fog idén dönteni a BTC árfolyama?

-

Az optimista kereskedők szerint a BTC közelgő felezése kétségtelenül megindíthatja az árfolyam emelkedését.

Sokan úgy vélik, hogy már idén új rekordárfolyamot láthatunk majd, és a valódi kérdés csak az, hogy ez a rekord milyen magas is lesz?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jelenleg már több, mint 5 hónapja egy szűknek mondható sávban mozog a BTC, és sokan úgy vélik, csak idő kérdése a hegymenet megindulása.

Áprilisban a blokkjutalom megfeleződik, így a piacra kerülő friss BTC mennyisége jelentősen lecsökken.

Ehhez jön hozzá az USA-ban elindult közel tucatnyi spot piaci ETF, amelyek szintén nagy optimizmusra adnak okot a piac résztvevői körében.

Vannak, akik szerényebb, és vannak, akik kevésbé szerény jóslatokat osztanak meg.

Alan Tardigrade, az ismert kereskedő szerint a 130 ezer dolláros árat még idén elérhetjük, ezzel ráduplázva a jelenlegi rekordra.

A 130 ezer dolláros szintet több indikátor is valószínűvé teszi, bár ezek időtávja szélesebb, és csak 2025-re következik be. Tardigrad szerint viszont nem biztos, hogy addig kell várnunk.

„A BTC árfolyama az úgynevezett cup and handle mintázatot rajzolja ki, és ha ebből felfelé törünk ki a felezés után, akkor az 130 ezer dollárt is jelenthet. Más szóval, körülbelül még két hónapunk lehet a vásárlásra, mielőtt a BTC átlépi a 100 ezer dolláros határt.”

BTC
Forrás: Alan Tardigrade/X

280 ezer dollár is lehetséges?

Egy másik kereskedő, a Capriole Investments alapítója, Charles Edwards szerint 2025-re az árfolyam könnyedén elérheti a negyedmillió dollárt is, ha a grafikonon ugyanazt az utat látjuk, mint az előző 2020-as felezés után.

Edwards szerint a felezés négy éves ciklusa félrevezető lehet, hiszen egyrészt minden ciklusban kisebb emelkedésre lehet számítani, másrészt az előző felezés kivételt jelent, hiszen egyáltalán nem tekinthető extrémnek az emelkedése.

„Lehet abban igazság, hogy az idei felezés után gyengébb teljesítményt látunk majd, mint a 2020-as után, de szerintem az a ciklus kivételnek számít, annyira gyenge volt. Ez a mostani felezés kifejezetten fontos, és azt is tegyük hozzá, hogy eddig soha egyik ciklusban sem lett előre beárazva, hogy hogyan fog reagálni a piac. Szóval ezért én nagyon optimista vagyok.”

btc
Forrás: Charles Edwards/X

Nagyon közel lehet a 64 ezer dollár?

Vannak olyan jóslatok is, amelyek nem a számok, hanem az időtáv miatt tekinthetők eltúlzottnak.

Fred Krueger, a népszerű befektető szerint a rekordárfolyamot sokkal hamarabb elérhetjük, mint bárki gondolná, akár már egy-két hónapon belül, azaz a felezés előtt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Ezt azzal indokolja, hogy az ETF-ek jelentős mennyiségű tőkét vonnak be a piacra, és ennek a nagyságrendjét egyelőre még nem teljesen lehet látni.

„A következő két hónap során 40 kereskedési napra számíthatunk. Ennek során 4-6 milliárd dollár érkezhet a piacra újonnan. Mivel a BTC teljes kapitalizációja jelenleg 850 milliárd dollár, ennyi friss tőke könnyen meglódíthatja a piacot, akár 64 ezer dollárig is. Gyakorlatilag a rekordárfolyamig.”

Olvastad már? A Chainlink felrobban, tovább fog nőni, vagy inkább erre az új kriptora kell koncentrálni?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!