Nem túl egyszerű feladat a Lightning Network fejlesztése

-

David Marcus, a Lightspark ügyvezetője nemrégiben elmondta, a bitcoin hálózatára való fejlesztés nem várt kihívásokat tartogatott a cége számára.

A Lightspark elsősorban fizetési megoldásokkal foglalkozik a Lightning Network, a Bitcoin hálózat második rétegű protokollja számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Marcus veteránnak számít a szakmában, a PayPal elnökeként dolgozott korábban, a Meta szervezetén belül ő vezette a Novi részlegét, és a végül elkaszált Diem kriptopénz igazgatótanácsában is helyet kapott.

A Lightning Networkre elmondása szerint azért fejlesztenek, mert a mögöttes hálózat, a Bitcoin egyedi előnyöket nyújt a vállalatok számára.

„A Lightning és a Bitcoin esetében ötször nehezebb az építés, mint bármely más protokollnál. Elképesztően összetett, így a programok létrehozása sokkal nehezebb ezzel a protokollal. A Bitcoin főhálózata hihetetlenül merev. Bevezetni bármiféle újítást szinte teljesen lehetetlen, olyan sok az ellenállás.”

Marcus szerint ez a merevség az, amely nagyon megnehezíti a hálózatra való építkezést, és az eredeti program-struktúrát nem lehet csak úgy megváltoztatni, hogy képes legyen teljesen új funkciók befogadására.

A Lightspark viszont nem rettent vissza a feladattól, mint más cégek, amelyek áttértek másik blokkláncok használatára, ehelyett inkább olyan megoldást akarnak kiépíteni, amely 100 év múlva is megállja majd a helyét.

„Elköteleztük magunkat, hogy a Lightning Network fog helyet adni a szolgáltatásunknak. Megtesszük, ami ahhoz kell, hogy a teljes potenciált kiaknázhassuk, nem számít, milyen nehéz. Épp itt az ideje, hogy a világon létezzen egy teljesen nyílt fizetési protokoll.”

Nem Marcus az egyetlen, aki panaszkodott a Lightning kevésbé fejlesztőbarát megoldásaira.

Nemrégiben a Binance vezetője, CZ nyilatkozta, miután bevezették a tőzsdén a Lightning Network támogatását, hogy a feladat elsőre sokkal egyszerűbbnek tűnt, mint amilyen bonyolult volt valójában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek elsődleges okaként azt fogalmazta, meg, hogy az előzetesen generált, statikus tárcacímek helyett a Lightning egyedi, adott utaláshoz használható címeket is képes használni, így azoknak a támogatását is meg kellett oldani.

Fiatjaf, a Nostr Protocol fejlesztője pedig ronda, komplikált megoldások gyűjteményének nevezte a Lightning Network-öt, egy nemrégiben megfogalmazott kritikájában.

Olvastad már? A Bitcoin kereskedői továbbra is optimisták

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!