A Bitcoin kereskedői továbbra is optimisták

-

A bitcoin kereskedési volumen azt sugallja, hogy a BTC-tulajdonosok a csökkenő árak ellenére kevésbé valószínű, hogy elengednék a Bitcoinjukat. A volatilitás emelkedik, de a kereskedők továbbra is bizakodóak.

A Bitcoin (BTC) jelentős ideig viszonylag stabilan tartotta magát a 29.000 és 31.000 dollár közötti ársávban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár az árfolyam némi ingadozásnak és bizonytalanságnak volt szemtanúja, a felmerülő adatok azt sugallták, hogy ez a stabil időszak a nyugodt szakasz lehet, amely egy mozgalmasabb és dinamikusabb piac felé halad.

Vihar előtti csend?

A CryptoQuant elemzője, Axel szerint a BTC kereskedési volumenének szerkezetében jelentős változások voltak megfigyelhetők 2023 januárja óta.

E változások a kriptopénzpiac volatilitásának új korszakát jelezhetik, ami potenciálisan hatással lehet a befektetőkre és a kereskedőkre.

Ráadásul a Spot vs. Derivatív volumen aránya 35%-ról 6%-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy a teljes BTC kereskedési volumen mindössze 6%-a volt a spot piacon.

Ez azt jelezte, hogy a befektetők vonakodnak eladni a BTC-t.

Forrás: CryptoQuant

A legtöbb BTC befektető inkább hosszú távon tartja a coinjait, minthogy eladja.

Ez a viselkedés jól látható volt a BTC bináris CDD grafikonján. Ez az év eleje óta nem mutatott aktív eladásokat a hosszú távú birtokosok (LTH) körében.

Forrás: CryptoQuant

Továbbá a BTC teljes SMA-7d heti kereskedési volumene az összes tőzsdén a márciusi 2,5 millió BTC-ről júliusra kevesebb mint 600.000 BTC-re zuhant. Ez elképesztő, több mint 75%-os csökkenés volt a megadott időszakban.

Ha ez a tendencia fennmarad, az potenciálisan jelentős változásokat idézhet elő a Bitcoin-piacon.

Továbbá új dinamikát és lehetőségeket vezetne be a befektetők és a kereskedők számára, amelyekben eligazodhatnának.

Forrás: CryptoQuant

A kereskedők és a tulajdonosok továbbra is reménykednek

Az említett tényezők által kiváltott bizonytalanság ellenére a kereskedők nagyrészt optimisták maradtak a Bitcoin-t illetően.

Az elmúlt hetekben jelentősen csökkent a Bitcoin put-to-call aránya.

Ez a masszív csökkenés azt jelzi, hogy a kereskedők közül sokan a BTC árfolyamának emelkedésére számítottak, mivel a cikk írásakor az eladási pozíciók száma jelentősen meghaladta a vételi opciók számát a tőzsdéken.

Forrás: The Block

A BTC pozitív mozgását nemcsak a kereskedők, hanem a BTC-tulajdonosok is várták, amint az a Santiment adataiból kiderül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az alábbi diagramon látható, hogy a Bitcoin MVRV-aránya jelentősen csökkent. Ez a csökkenés számos, Bitcoint felhalmozó tulajdonos számára a nyereségesség csökkenését jelezte.

A cikk írásakor a BTC árfolyama 29.000 dolláron alá esett, miután az elmúlt napokban csökkenést mutatott.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? A legjobb kaszinó oldalak kripto bónuszokkal 2023-ban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!