Nagyot csökkent a szabadság az USA-ban

-

A Heritage Foundation évente kiadja az Index of Economic Freedom című tanulmányát, és az USA ebben a 25. helyre csúszott vissza a szabadság mértéke alapján.

A libertariánus nézeteiről ismert tévés műsorvezető, John Stossel a Twitteren osztotta meg a legújabb videóját a tanulmánnyal kapcsolatban, és elmondta, Amerika már egyáltalán nem a szabadok hazája.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tanulmány mérései alapján a világ legszabadabb országának Szingapúr számít, az Egyesült Államokban pedig új negatív csúcsot ért el a gazdasági szabadság.

A Heritage Foundation által közölt összegzésben arra jutnak, hogy főleg a politikai változások miatt következett be ez a lecsúszás.

„Az USA rangja ismét csökkent, 2022-höz képest megint egy jelentős visszaesést láthatunk. Az akkori huszadik helyről mostanra visszacsúszott a 25.-re, és ezzel az Index publikálása óta a legalacsonyabb ponton áll. A Biden-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a költségvetési hiány elharapózott, és az USA gazdasága bizonytalanná vált.”

Az első helyen álló Szingapúrt Svájc, Írország, Tajvan és Új-Zéland követi a listán.

Derrick Morgan, a Heritage Foundation tisztviselője Stossel kérdésére elmondta, az adatgyűjtésükkel, és az eredmények megőrzésével fontos dolgot végeznek, hiszen így lehet kutatási céllal összehasonlítani az egyes intézkedéseket.

Látni lehet, hogy hogyan alakul a gazdasági szabadság, és ezzel párhuzamosan az egyes országok sorsa.

„Felmerül a kérdés, hogy a gazdasági szabadság idővel elvezet-e a nagyobb általános szabadsághoz? Jobb, egészségesebb, tisztább lesz-e a környezet? A válasz az, hogy igen. A Heritage Foundation adatai alapján Észak-Korea, Kuba, Venezuela, Szudán és Zimbabwe számít a gazdaságilag legkevésbé szabad országnak.”

Az USA idén a 25. helyre csúszott, az idei év pedig a kriptoipar ellen hozott kényszerítő intézkedésekről szól, nem pedig a használható szabályok kialakításáról.

Az ilyen típusú szabályozói, hatósági hozzáállásnak megvan az az esélye, hogy elüldözik a kriptoipari vállalkozásokat az Államokból, és velük együtt az innovációt is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Heritage Foundation elnöke, Dr. Kevin Roberts szerint ráadásul az ország nincs egyedül, a világ számos pontján szakítottak az alapvető közgazdasági törvényszerűségekkel a politikusok.

„Amerika és a világ egyaránt keresztúthoz ért. Túl sok országban döntöttek úgy, hogy figyelmen kívül hagyják az alapvető gazdasági törvényszerűségeket, és ennek a következményeit a lakosságnak kell viselnie.”

Magyarország a mezőny 54. helyét foglalja el, a következtetéseket és vélemeényt természetesen mindenki szabad akarta szerint, kinyilváníthatja.

Olvastad már? Örökre megváltozhat, hogyan rajongunk a sztárokért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!