Nagyot csökkent a szabadság az USA-ban

-

A Heritage Foundation évente kiadja az Index of Economic Freedom című tanulmányát, és az USA ebben a 25. helyre csúszott vissza a szabadság mértéke alapján.

A libertariánus nézeteiről ismert tévés műsorvezető, John Stossel a Twitteren osztotta meg a legújabb videóját a tanulmánnyal kapcsolatban, és elmondta, Amerika már egyáltalán nem a szabadok hazája.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tanulmány mérései alapján a világ legszabadabb országának Szingapúr számít, az Egyesült Államokban pedig új negatív csúcsot ért el a gazdasági szabadság.

A Heritage Foundation által közölt összegzésben arra jutnak, hogy főleg a politikai változások miatt következett be ez a lecsúszás.

„Az USA rangja ismét csökkent, 2022-höz képest megint egy jelentős visszaesést láthatunk. Az akkori huszadik helyről mostanra visszacsúszott a 25.-re, és ezzel az Index publikálása óta a legalacsonyabb ponton áll. A Biden-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a költségvetési hiány elharapózott, és az USA gazdasága bizonytalanná vált.”

Az első helyen álló Szingapúrt Svájc, Írország, Tajvan és Új-Zéland követi a listán.

Derrick Morgan, a Heritage Foundation tisztviselője Stossel kérdésére elmondta, az adatgyűjtésükkel, és az eredmények megőrzésével fontos dolgot végeznek, hiszen így lehet kutatási céllal összehasonlítani az egyes intézkedéseket.

Látni lehet, hogy hogyan alakul a gazdasági szabadság, és ezzel párhuzamosan az egyes országok sorsa.

„Felmerül a kérdés, hogy a gazdasági szabadság idővel elvezet-e a nagyobb általános szabadsághoz? Jobb, egészségesebb, tisztább lesz-e a környezet? A válasz az, hogy igen. A Heritage Foundation adatai alapján Észak-Korea, Kuba, Venezuela, Szudán és Zimbabwe számít a gazdaságilag legkevésbé szabad országnak.”

Az USA idén a 25. helyre csúszott, az idei év pedig a kriptoipar ellen hozott kényszerítő intézkedésekről szól, nem pedig a használható szabályok kialakításáról.

Az ilyen típusú szabályozói, hatósági hozzáállásnak megvan az az esélye, hogy elüldözik a kriptoipari vállalkozásokat az Államokból, és velük együtt az innovációt is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Heritage Foundation elnöke, Dr. Kevin Roberts szerint ráadásul az ország nincs egyedül, a világ számos pontján szakítottak az alapvető közgazdasági törvényszerűségekkel a politikusok.

„Amerika és a világ egyaránt keresztúthoz ért. Túl sok országban döntöttek úgy, hogy figyelmen kívül hagyják az alapvető gazdasági törvényszerűségeket, és ennek a következményeit a lakosságnak kell viselnie.”

Magyarország a mezőny 54. helyét foglalja el, a következtetéseket és vélemeényt természetesen mindenki szabad akarta szerint, kinyilváníthatja.

Olvastad már? Örökre megváltozhat, hogyan rajongunk a sztárokért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!