Morgan Stanley: 10 ezer dollár fölé emelkedhet a bitcoin

-

A bitcoin valószínűsége arra, hogy meghaladja a 10 000 dollárt és azt meg is őrizze, ígéretesnek tűnik, ugyanis a Morgan Stanley biztató előrejelzésekkel szolgált a globális piacot illetően.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A jelentős befektetési bank közgazdászainak állításai szerint arra számítanak, hogy a globális gazdaság V-alakú fellendülése várható a 2020-es év negyedik negyedévéig.

Chetan Ahyával az élükön, a tapasztalt közgazdászok a fellendülés fontos okaként említik a növekedést demonstráló adatok és a globális központi bankok által végrehajtott politikai intézkedések nemrégiben történt fellendülését.
Előrelátásaik alapján egy enyhe recesszió folytatódik az év során, és megjegyezték, hogy a globális GDP 8,6 százalékkal csökkenhet a múlt évi adatokhoz képest.
Másrészt azonban, ha a gazdaság új, expanzív ciklusba lép, és a gyárak teljesítménye javul a vírus okozta korlátozásokat követően, a GDP 2020 első negyedévében helyreállhat.
A Morgan Stanley közgazdászai arra számítanak, hogy ez az adat visszaugorhat 3,1 százalékra a 2021-es év első negyedévének végére.

Bitcoin

Korrelálatlan vagyoneszközként a bitcoin közelsége a makroökonómiai katalizátorokhoz megnőtt a világjárvány során.
A kriptovaluta jelentős veszteségeket szenvedett a február és március környéki kereskedelem során, amikor is több mint 60%-kal esett vissza. Jelentős csökkenése egybeesett egy globális piaci vereséggel, amelyben a részvények, árucikkek, ETF-ek és kötvények is párhuzamosan csökkenést tapasztaltak.

A kormányok és a központi bankok beavatkozása azonban jó hatással volt a piacra addig gyakorolt nyomásra.
Az Egyesült Államok Szövetségi Tartalék Rendszere a kamatlábait majdnem nullára csökkentette, és korlátlan kötvényfelvásárlási programot indított. A kongresszus ugyanakkor egy 3 billió dolláros ösztönzőcsomagot mutatott be.
Hasonlóképpen jártak el a központi bankok az eurózónában, Japánban, Ausztráliában és Kínában is. Ennek eredményeként a globális tőzsde jelentősen fellendült. A bitcoin pedig szintén magához tért.

További fellendülés és 10 000 dollár

A Morgan Stanley előrejelzései szerint fellendülés várható 2021 első negyedévét megelőzően, amely lehetővé teheti, hogy az intézményi befektetők visszanyerjék bizalmukat a kockázatos piacokban.
Egyelőre nincsenek jó véleménnyel a fellendülést illetően, ugyanis úgy gondolják, főleg kiskereskedelmek számára kedvezett – hivatkozva olyan csődbe ment cégekre, mint a Hertz, amelynek részvényei szinte 80 százalékkal csökkentek.

„Amit most látunk, az az alapvető ismeretek és a pénzügy elszakadása,” – mondta a CNBC-nek Mohamed El-Erian, az Allianz fő gazdasági tanácsadója. „Vegyük például a Hertzet. Egy olyan cég, amely csődbe ment, majd hirtelen nőttek a részvényárfolyamai […], most pedig a részvények kibocsátásáról beszélnek, figyelmeztetve a befektetőket, hogy értéktelenek lehetnek.”

Több kiemelkedő befektető szintén túlértékeltnek gondolja a részvényeket – közéjük tartozik Scott Minerd, a Guggenheim Partners LLC globális befektetési igazgatója, vagy akár a milliárdos Jeffrey Gundlach, a DoubleLine Capital LP alapítója is. A kiemelkedő vagyonkezelő Jeremy Grantham azt írta, hogy a tőzsde fellendülése egyoldalú optimizmusra utal.
A pénzügyi „fejesek” többsége erőteljes visszaesésre számít a potenciálisan ingatag gazdasági fellendülés, valamint a vírus második hullámától való félelem miatt is.
Ez a tőkék szeizmikus átirányulását jelentheti a kockázatos vagyoneszközöktől a biztonságos eszközökig – ilyenek például a kötvények, az arany vagy a túlkínált amerikai dollár is.
Az elemzők úgy vélik, hogy az árváltozások legjobb esetben is zavaróak lesznek, utalva egy lehetséges jobban kiterjedő csökkenésre.


Időközben a következő csökkenés egy optimista globális piaci előrejelzéssel párhuzamosan lehetővé teheti az intézményi befektetők számára, hogy csatlakozzanak a ralihoz.
Amint a tőzsde fellendülése folytatódik, a bitcoinra hasonló bullish időszakok várnának. Ez a kriptovalutát 10 000 dollárra vagy akár annál tovább is emelheti.

Olvastad már? Az ethereum DeFi „nagy sebességre kapcsol”

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Bence Boros
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!