Az ethereum DeFi „nagy sebességre kapcsol”

-

Az elmúlt hónapokban a decentralizált pénzügy sikeresnek bizonyult az Ethereum számára. A pénzügyi alkalmazások bevezetését a blokklánc formátumába sokan innovatívnak találták.
Ennek ellenére is akadnak azonban olyanok, akik kételkednek a DeFi hosszú távú sikerében és növekedésében, különösen a megfelelő technológiai fejlesztések nélkül.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az Ethereum DeFi „nagy sebességre kapcsol”

Spencer Noon, a DTC Capital vezetője szerint öt jel utal arra, hogy a „DeFi igénybevétele nagy sebességre kapcsol.”


Noon a következőképpen foglalta össze:

  • A decentralizált pénzügy „eloszlatja” a centralizált pénzügy kriptohelyszíneit azáltal, hogy „a dollár hitelkamatlábait bitcoinra használja”.
  • A MakerDAO DAI stabilkoinjának jelenlegi kínálata soha nem látott magasságokat ért el.
  • A TokenSets kereskedési alkalmazásában az egyensúly helyreállítása minden idők legmagasabb szintjét érte el, ami azt sugallja, hogy az elfogadás és igénybevétel egyre gyakoribb.

A Synthetix alkalmazás teljes értéke „tovább nőtt”.

A Balancer Labs likviditása a hónap eleje óta több mint ötszörösére nőtt, elérve a 32 millió dollárt. „5 vagyonalap meghaladta az 1 millió dolláros likviditási szintet, illetve 30 vagyonalap legalább 100 ezer dollárt haladt meg” – tette hozzá Noon.

Nem várható változás… egyelőre nem

Bár ezek a bizonyítékok adottak, az ágazat egy fontos befektetője úgy gondolja, hogy az Ethereum „nem számíthat sok változásra” a közeljövőben.
Olyan tényezők összefonódását említi, mint a lassú blokkidő és a tranzakciók viszonylag magas költségei:

 „Egyszerűen nem lehetséges a PoW-láncok segítségével globális szintű kereskedelmi rendszereket sok felhasználó számára létrehozni. Nem működik. Sok késés –> mindenféle negatív másodlagos hatás. Tehát úgy gondolom, a DeFi most nem számíthat sok változásra – ami az Ethereumot illeti (nem a dollárt) –, amíg az alapvető késési problémák meg nem oldódnak meg” – írta Kyle Samani a Multicoin Capitaltól.

A Multicoin Capital érdeklődik a DeFi iránt, tehát ezeket a megjegyzéseket inkább konstruktív kritikának lehet nevezni, nem pedig alaptalan támadásnak.
Azonban a DeFi is megrekedhet, mivel a kriptoipar pénzügyi szempontból látszólag a nagyobb tulajdonosokra összpontosít, szemben a sokkal gyakoribb újonc, kezdő felhasználókkal.
Az Ethereum egyik kiemelkedő kommentátora megjegyezte, hogy a „DeFi valóban azok számára megfelelő, akik hajlandók gyakran nagy költségeket befektetni”, arra utalva, hogy leginkább csak a nagyobb tulajdonosok képesek ebből profitálni.

 „10 dollárnak nincs értelme. 100 dollár is hamar ostoba döntéssé válhat. Az 1 000 dollár lesz az új kiindulási alap. Valószínűleg azonban logikusabb az ezrek felé hajlani, hogy a DeFi egy kicsit is logikus játszótér legyen” – jegyezte meg.

Ez valószínűleg arra utalhat, hogy a DeFi-tranzakciókkal 5 dollár utalása jelentős díjakkal járhat, ezáltal pedig a kis tranzakciók alapvetően értelmetlenné válnak.
Vannak olyan technológiai fejlesztések, mint az Ethereum 2.0 és az Optimistic Rollups, amelyek megoldhatják ezeket a problémákat.
Ezek a fejlesztések azonban még mindig nem kerülnek közel az ETH-infrastruktúra mainstream elfogadottságához.

Olvastad már? Dél-korea: a kripto nem megfelelő biztonságos vagyoneszköznek

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!