Dél-korea: a kripto nem megfelelő biztonságos vagyoneszköznek

-

A Hongik Egyetem egyik vezető dél-koreai professzora úgy gondolja, a kriptovaluták sem képeznek kivételt a recesszió veszélyét illetően.
Június 11-én dél-koreai szakértők kijelentették, hogy a COVID-19 idején, biztonságos vagyoneszköz keresése során a kriptovaluták „rossz választásnak bizonyulnak”.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A The Scoop szerint a Hongik Egyetem professzora, Hong Ki-hoon kijelentette, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptoeszközöket nem szabad „biztonságos vagyoneszköznek” tekinteni az arany, a dollár, vagy akár az Egyesült Államok kincstári kötvényeinek szintjén sem. Ugyanakkor nem tagadja, hogy a pénzügyi piacok volatilitása miatt több pénz halmozódik fel a kriptopiacon.

A kriptopénz sem védett a világjárványtól

A Hongik Egyetem üzleti adminisztrációs tanszékéhez tartozó Hong így nyilatkozik:

 „Hogy egy vagyoneszköz biztonságos legyen, két feltételnek kell teljesülnie. Először is, az eszköz értékének volatilitásának alacsonynak kell lennie, másodszor, amikor a piaci volatilitás növekedése várható, az értéknek emelkednie kell. A kriptopénz tehát nem felel meg ezeknek a feltételeknek.”

A kriptopénzmennyiség növekedésének okaival kapcsolatban a koronavírus kirobbanása során a professzor a következőt állítja:

 „A piacok összeomlása utáni mennyiségnövekedés oka az volt, hogy a magasabb volatilitásba való befektetés a vagyoneszközök értékcsökkenésének kompenzálására szolgált.”

A dél-koreai szabályozás hiánya aggodalmakat vet fel

A cikk aggodalmakat vet fel a „piaci manipulációt” illetően. Azt állítja, hogy a kriptokörnyezetet az országon belül nem szabályozzák megfelelően.
Úgy vélik, hogy a piac jelenlegi népszerűsége nem oszlatja el azon befektetők aggodalmait, akik hezitálnak a kriptovaluták vásárlását illetően.
A The Scoop által idézett anonim befektetési szakértő másrészt a következőt fedte fel:

 „A befektetők gyakran nem képesek megfelelően kezelni részvényeik kockázatait, ugyanakkor gyakorlatilag lehetetlen felmérni a kriptovaluták kockázati tényezőit. Ezt mindenkinek tudatosítania kell, aki befektetni szeretne.”

Dél-Korea Gazdasági és Pénzügyminisztériuma május 27-én úgy nyilatkozott, hogy az állam jövedelemadóról szóló törvényének módosítására készülnek – ez egy olyan lépés, amely nagy hatással lehet a kriptovaluták jövedelmezőségére az országon belül.

Olvastad már? Nem adott bizalmat a tőzsdének a Fed – a részvények meredeken csökkennek

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!