Újabb Bitcoin-alap jelenhet meg a Grayscale Bitcoint Trust mellett

-

A Wilshire Phoenix befektetési cég javaslatot nyújtott be az SEC felé egy kereskedhető Bitcoin-alap létrehozását illetően – ez hasonló lenne a Grayscale Bitcoin Trusthoz.

A Wilshire Phoenix alternatív befektetéseket kínáló cég bejegyeztetésre nyújtott be kérelmet az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet hivatalához.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Céljuk egy olyan, nyilvánosan kereskedhető Bitcoin-alap létrehozása, amely a szabályozószervek bizalmát élvezi.

A benyújtott dokumentum szerint:

„A Részvényeket a bitcoinnak való kitettséggel párhuzamosan szolgáltatjuk majd a befektetőknek hozzáférhető és költséghatékony módon, a bitcoinvásárlásra és -birtoklásra vonatkozó bizonytalan és gyakran összetett követelmények nélkül.”

A Wilshire új Bitcoin Commodity Trustjának célja, hogy a részvényeket nyilvánosan is kereskedhetővé tegyék az OTC Market Group Inc. OTCQX Best Marketplace piactéren.

Amint kibocsátásra kerül, az alap részvényeit kereskedés révén lehet majd megvásárolni és eladni, akárcsak a többi nyilvánosan kereskedhető értékpapírt – legalábbis a dokumentum szerint.

Bitcoinnal fedezett Wilshire-termék

A Grayscale Bitcoin Trustjához (GBTC) hasonlóan a Wilshire BCT célja, hogy lehetővé tegye a lakossági befektetők számára a bitcoinvásárlást a mainstream piac részvényei és értékpapírjai által, hiszen minden egyes részvény mögött ott áll majd a bitcoin, és azok árfolyamát is a bitcoin áralakulása határozza majd meg.

A BCT-ben tárolt bitcoin értéke a CME által jegyzett bitcoin árindex szerint alakul. A CME CF Bitcoin Reference Rate néven is ismert index az ágazat különböző tőzsdéinek árfolyamait átlagolja.

Ezt használja maga a CME is, amikor a Bitcoin-alapú határidős ügyleteinek elszámolására kerül sor.

A GBTC azonban gyakran magas költségeket számít fel, ami azt jelenti, hogy fogyasztóinak vásárláskor jóval nagyobb árakat kell fizetni, mint a bitcoin aktuális piaci árfolyama.

Ezek magukban foglalnak egy 2%-os éves letéti díjat. A Wilshire Phoenix kérelme egy jóval alacsonyabb, 0,9%-os díjat határozott meg.

A bitcoin vásárlásával és eladásával kapcsolatos tranzakciós díjakon kívül az alap elsődlegesen ismétlődő díja a Szponzor díja lenne, amely éves szinten 90 pontot (0,90%) jelent majd […].”

A Fidelity lesz a letétkezelő

A Wilshire Phoenix már évek óta jól ismert kapcsolatokkal rendelkezik a Coinbase-zel, a benyújtott dokumentum mégis a Fidelity Digital Assets letétkezelőt jelölte ki az alap mögöttes bitcoinjainak a tárolására.

A kérelem olyan más nagyobb pénzügyi intézményeket is megnevezett, mint a Broadridge Financial Solutions és a UMB Funds.

Olvastad már? 15 ember ítéltek el kriptopénzes csalás miatt

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!