15 ember ítéltek el kriptopénzes csalás miatt

-

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma újabb szereplőket ítélt el egy határokon átnyúló csalási ügyben.
A most elítélt két romániai állampolgárral így már 15-re nőtt a bűnszervezet létszáma, amely hamis aukció oldalt üzemeltetett, amellyel bitcoint csaltak ki az áldozataikból.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A jelenlegi adatok alapján már 2013 óta használták az aukciós és hirdetési oldalakat, amelyeken nem létező árukat hirdettek. Az áldozatoktól szerzett kriptopénzeket pedig a Coinflux nevű romániai kriptotőzsdén keresztül mosták tisztára.
A Minisztérium közleménye szerint 4 elkövetőt már majdnem egy hónappal ezelőtt elítéltek, a napokban hozzájuk csatlakozott a két újabb szereplő, miután a bíróság bűnösnek találta őket.

Nemzetközi kiberbűnözői csoport

A 30 és 34 éves vádlottakat bűnszervezetben elkövetett összeesküvésben találták bűnösnek. A vádirat szerint főleg járműveket kínáltak fel eladásra, másokkal együttműködve a csalásban.

„Miután megkapták a pénzt, trükkös úton mosták azt tisztára, bitcoint vásárolva.”

Így az államokbeli áldozatokkal szembeni online csalás mellett pénzmosásban is meg lettek vádolva.

A Coinflux segített a pénzmosásban

A romániai Coinflux tőzsde segítségével lettek az elcsalt pénzek tisztára mosva. A tőzsde alapítója és vezetője így szintén el lett ítélve, mivel tudomása volt róla, hogy a bitcoin illegális forrásból származik.
A vádirat szerint mintegy 1,8 millió dollárnyi pénzt mozgatott meg a tőzsde az elkövetők részére.
Az ügy másik résztvevője a hamis hirdetések aukciós és hirdetési oldalakon posztolásáért kapta a büntetést. Emellett részt vett a pénzeszközök tisztára mosásában is az Államokban.

„Mivel kriptopénzeket használtak, és határokon keresztül mozgatták meg a pénzt, a csoport úgy vélte, ki tudja cselezni a hatóságokat. Az viszont a mostani, nemzetközi együttműködésen alapuló sikeres nyomozás során is kiderült, a kiberbűnözők is elszámoltathatók az akcióik miatt, nem számít, hova bújnak.” – fogalmazta meg Michael D’Ambrosio a Titkosszolgálat részéről.

A Coinflux vezetője 2018 óta letartóztatásban

A román média még 2018 decemberében beszámolt róla, hogy amerikai kérésre a tőzsde vezetőjét letartóztatták, csalás és pénzmosás vádjával. Egy hónap után ki is adták őt az Egyesült Államoknak.

Olvastad már? Éves csúcson a Cardano iránti érdeklődés

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!