3 ok amiért összeomolhat a bitcoin árfolyama

-

A szakértők szerint a közeljövőben hatalmasat zuhanhatnak a tőzsdepiacok, és három tényező miatt a bitcoin is követheti.
Pénzügyi és kriptopénzszakértők szerint rövid távon hatalmas korrekción eshetnek át a tőzsdepiacok.
Mivel a bitcoin és a tőzsde az elmúlt három hónap során szinte együtt mozgott, így valószínű, hogy a bitcoin is esésre számíthat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az amerikai tőzsde nagyon ingataggá vált, miután a Dow Jones Ipari Átlag értéke 7%-ot zuhant június 11-én. A légitársaságok esései százalékban kifejezve két számjegyűek voltak.
Három tényező is áll a tőzsde jelentős mozgása mögött: a koronavírus-járvány körüli bizonytalanságok, az intézmények átállása részvényekről a kötvényekre, és a jelentős geopolitikai kockázatok.

Forrás: Skew

Yoni Assia, az eToro vezérigazgatója a tőzsdepiacok összeomlására figyelmeztetett:

„Az elkövetkezendő három hét során összeomlanak az értékpapír-piacok. Valaki, nem tudom, hogy ki, shortololásba kezd és megindulnak a piacok. Vásárlók vigyázzatok. Caveat emptor.”

Assia jóslatának fő oka, hogy a hagyományos befektetők már március óta a részvényekre fogadnak.
Kiemelte, hogy azok az áremelkedések melyek mögött a hagyományos befektetők állnak, általában hirtelen korrekcióval járnak. Ez hasonló ahhoz, mint amikor 2019 júniusában 14 000 dollárig emelkedett a bitcoin értéke, majd három hónappal később 7500 dollárig zuhant, vagyis 46%-ot.
Assia szerint a központi bankok pénznyomtatása ellenére „hamarosan korrekció várható, mivel az emelkedés mögött nagyrészt a hagyományos befektetők spekulációja áll. Történelmileg ezek mind korrekcióval végződtek.”
Mati Greenspan, a Quantum Economics társalapítója elmondta:

 „Egyetértek Assia véleményével, miszerint a tőzsde emelkedése mögött a hagyományos befektetők állnak, így rossz vége lehet ennek. Már hétfő óta shortolom a piacokat. Az a vicc, hogy a bitcoin és a tőzsdék közötti összefüggés csak egyre erősödött és ez azt jelzi, hogy a bitcoint értékét is az intézmények vezérlik.”

Ha a részvények értéke nagyot esik, akkor a bitcoin is követni fogja ahogy a legutóbbi zuhanás során.
Miután csütörtökön 7%-ot estek a piacok, a bitcoin értéke is 9%-ot zuhant, amely azt jelzi, hogy az értékpapírok gyengesége az olyan eszközökre is veszélyt jelenthet, mint a kriptopénzek.

Csökken az igény a kockázatos eszközök iránt

Winifred Cisar Stieglitz, a Wells Fargo hitelstratégiai igazgatója a Bloombergnek elmondta, hogy a befektetőknek nagy készpénztartalékuk van.
Azonban a tőzsdék helyett az olyan kevésbé kockázatos befektetéseket választják, mint a kötvények. Az intézményi befektetők és a vagyonos befektetők túl sok kockázatot látnak a tőzsdéken, hogy nagy pozíciót építsenek.
A hagyományos befektetők mellett a bitcoin iránti kereslet az elmúlt hónapok során két forrásból érkezett: intézményeken keresztül a Grayscale Bitcoin Alap által és kínai befektetőkön keresztül a dolláralapú tether stabilkoin segítségével.
A Diar kutatási cég 2019 júniusában azt írta, hogy a tether láncon történő aktivitása 62%-ban kínai befektetőktől származik.
Ha a bitcoin értéke a közeljövőben a 9100 dolláros kulcsfontosságú támaszszint felett szeretne maradni és tovább növekedni 14 000 és 20 000 dollár fölé akkor folyamatos keresletet kell mutatnia az intézmények és a kínai befektetők részéről.
Ha csökkenni kezd a bitcoinba áramló tőke és a befektetők egyre jobban a tether felé fordulnak, akkor tovább nőhet a kockázat, hogy a bitcoin követheti a tőzsdék trendjét.

A tőzsdék bizonytalansága miatt a milliárdosok elhagyják a kockázatok eszközöket

Az olyan Wall Street-i bárók és milliárdosok, mint Mark Cuban, Paul Tudor Jones és Warren Buffet kihangsúlyozták, hogy a közeljövőben tovább erősítik biztonságos pozíciójukat és készpénztartalékukat, ahelyett, hogy belépnének a tőzsdepiacokra.
Cuban május 14-én a CNBC egyik műsorában elmondta:

„Úgy hiszem, hogy szinte lehetetlen megmondani, mit táplálhatja a fogyasztók és cégek érdeklődését. Emiatt pedig úgy hiszem, hogy nehéz megfelelő kiértékelést adni a cégek számára.”

Azonban az ismert befektetők nem biztos, hogy az amerikai tőzsde összeomlását jósolják. Az adatok alapján csupán azt sugallják, hogy a koronavírus miatt nem tudják megmondani mennyit is érnek valójában a nagy cégek.

Forrás: Arcane Research

Az IMF is arra figyelmeztetett, hogy a járvány megbízhatatlanná teheti a gazdasági adatokat és a központi bankok és befektetők is nehezen tudják értelmezni azokat.
Az IMF egy blogbejegyzésben elmondta:

„A pontos és időben érkező gazdasági adatok kulcsfontosságúak a döntéshozásban, különösen egy válság közepén. A koronavírus miatt azonban több statisztika is megbízhatatlanná válhat.”

Amikor a bankok és törvényhozók egyre nehezebben tudják feldolgozni a gazdasági adatokat a hagyományos és intézményi befektetők számára szinte lehetetlenné válik a piac megítélése. Emiatt a vagyonos befektetők elkerülik a piacokat. Ha azt látják, hogy a bitcon is kockázatos, akkor csökkenhet az intézményi kereslet is iránta.
A Fed és a többi központi bank döntése a gazdaság agresszív beindítására további gyengeséget okozhat a globális gazdaság számára, amely kihathat a magas kockázatú eszközök iránti keresletre.
Paolo Gentilon, az Európai Tanács tagja elmondta, hogy szerinte az országok nem vétózzák meg a hatalmas gazdaságélénkítő csomagot, mivel az országok felismerik, hogy milyen veszélyes lehet a globális gazdaság hanyatlása.
Donald Trump elnöksége már a második gazdaságvédelmi csomagon dolgozik, a járvány további gazdasági hatásaira számítanak a munkaerő- és tőzsdepiacokon.

A bitcoin gyenge technikai szerkezete

A bitcon olyan ponton áll, ahol a további áresések szinte bebiztosítanának egy erős korrekciót az elkövetkezendő hónapok során.
A Satoshi Flipper nevű kriptokereskedő elmondta:

„Kritikus pillanat a bitcoinbikák számára… ha elvesztik ezt a szintet, akkor fájdalmas lehet az elkövetkezendő 6 hónap, vagy ha meglépik a 10 400 dollárt akkor év végére új csúcsot láthatunk.

Vezető kereskedők szerint a bitcoint a 10 500 dolláros szint fontossága miatt egy nagyobb visszahúzódás fenyegetheti. 2019 harmadik negyedéve óta többször is megpróbálta átlépni ezt a szintet, de mindig 7000 dollárig esett utána az árfolyam.
Az Arcane Research hetente kiadott cikksorozatában elmondta, hogy a kriptopiac általában együtt esik a tőzsdével. Kutatók szerint a bitcoin értéke stabil volt amíg a tőzsdék nem indultak meg.
Tehát a bitcon gyenge technikai szerepe és az, hogy nagyot esik amikor a tőzsdék is esnek, felveti egy elhúzódó korrekció kockázatát a közeljövőben:

 „Egy heti oldalazás hirtelen esésbe alakult a tegnapi nap során, ahogy a globális piacok magukkal rántották a kriptopiacokat. A tőzsdék és a kriptopénzek közötti korreláció csökkent mostanában, de a tegnapi nap hasonlóságait nem lehetne letagadni.”

A kutatócég szerint „minden piacra visszatértek a bizonytalanságok”, a Félelem és Kapzsiság mutató pedig ismét Félelemet mutat a tőzsdék június 11-ei visszahúzását követően.
Minden olyan pénzügyi és vagyontárolási eszköz, mint a tőzsdék az arany és a kriptopénzek zuhanásnak indultak, erről azok az intézményi befektetők tehetnek, akik kihasználták azt, hogy rekordszámú hagyományos befektető érkezett a piacokra az olyan felületeken keresztül, mint a Robinhood és a Charles Schwab.

Olvastad már? Éves csúcson a Cardano iránti érdeklődés

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!